Втори ден остри политически реакции у нас заради напрежението със

...
Втори ден остри политически реакции у нас заради напрежението със
Коментари Харесай

Наши политици зоват: Намеса на европейските институции заради напрежението с РСМ

Втори ден остри политически реакции у нас поради напрежението със Северна Македония. Призивът е за интервенция на Европейския съюз.  Политическите партии у нас дефинират протичащото се като неприемливо и упорстват за ограничения освен на национално равнище, само че чакат реакция и от европейските институции. Страната ни може да употребява механизмa, който френското предложение ни дава, с цел да се върне Република Северна Македония към осъществяване на поетите задължения към България и да бъдат предпазени правата на жителите с българско съзнание в страната.

Според „ Продължаваме Промяната ” френският механизъм дава опция европейските институции да застанат изрично зад страната ни. „ Истината е, че това е безусловно недопустимо. Истината е, че е неприемливо и езикът на омразата да превзема нашите връзки. Така че, би трябвало ясно да кажем, че сме срещу това. От друга страна би трябвало да се употребява механизма, който френското предложение ни дава. Какво се споделя в него, че не би трябвало да има език на омразата и правата на българите да влизат в конституцията като съществени стъпки в случай че желае Македония да напредва към Европа ”, съобщи Кирил Петков, Политическа партия.

Същата позиция поддържаха и от „ Демократична България ”.

„ Възраждане ” към този момент се готвят да предизвикват срещи в Брюксел. Членове на партията бяха измежду арестуваните на границата. Причината съгласно тях – лъчение онлайн с мобилен телефон.
„ Биха ни и ни удряха с юмруци и с ритници. Лично аз получих голям брой удари, като аз съм минимум бития. Имам резка от удар в носа, посинен клепач и пострадвания в главата ”, съобщи Ангел Георгиев, „ Възраждане ”.

Българска социалистическа партия изпратиха позиция, с която възразяват против дейностите на Скопие по време на честванията на Гоце Делчев. “Български жители бяха целеустремено възпрепятствани да пресекат границата и да отдадат респект на гроба му. Към публични български представители беше проявено неприемливо пренебрежение, затруднено беше отразяването на честванията от българските медии, разгласи се черен лист за възбрана на жители на Европейския съюз да влизат в страната ”, показват от левицата.

И също приканват страните –членки за подпомагане. Като още веднъж потвърдиха позицията си, че Северна Македония още не е изпълнила критериите за влизане в Европейския съюз.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР