Втори ден на протести в Айтос. Граждани, близки и приятели

...
Втори ден на протести в Айтос. Граждани, близки и приятели
Коментари Харесай

Втори ден на протести в Айтос след тежката катастрофа

Втори ден на митинги в Айтос. Граждани, близки и другари на починалите в тежката злополука с ТИР блокираха пътя, на който в понеделник стана жестокия конфликт.

Искането е едно – да се направи обходен път, който да изведе трафика на камиони отвън града.

Не стихва недоволството в Айтос към този момент втори ден, защото след следващия тежък случай ограничения не се взимат. Този пътен сектор на входа на града е прочут измежду локалните като " Улицата на гибелта ".

Статистиката демонстрира, че през годините над 20 души са изгубили живота си тук. След последния случай хората упорстват да бъде построен обходен маршрут, от където да минават тировете.

Въпреки че за през днешния ден жителите на Айтос нямаха позволение за митинг, недоволните се оповестиха в гражданско непокорство и пресичаха неведнъж пешеходната пътека в региона на случая.

Пътят остана блокиран напълно за към 30 минути, при опита на ТИР да мина през пътния сектор.

" Няма и да се позволен и отсега нататък. Това няма по какъв начин де се случва повече, стига повече жертви, детски животи. Повече за предоставяне нямаме и кръв не ни остана да преливаме за съученика си. ДАИ трябваше да се отзоват през днешния ден, само че до момента в който не се отзоват с кантар, това нещо ще продължава, в случай че би трябвало и всеки ден ", съобщи Хелмер Мехмед, другар на потърпевшия възпитаник.

На митинга през днешния ден се включиха и доста родители с деца, защото злополуката в понеделник стана до детска площадка и лунапарк.

" Не желаеме камиони убийци на пътищата. Децата желаят едно щастливо детство, обикновено детство. Много жертви взе този път. Поне занапред нататък да създадем нещо ", добави родителят Красимира Митева.

" Искам да кажа на тези в Народното събрание, да не се карат сред тях си, техните истории, а да се вземат ограничения, неотложно ограничения би трябвало да се вземат на този път ", сподели още Хамди Джелил, брат на починалия татко.

С шествие митингът продължи до края на ул. " Хаджи Димитър ", където тъкмо преди година още веднъж поради ТИР живота си загуби млада жена. Тогава част от къщата на 81-годишната Йорданка Русева беше разрушена.

Протестите не престават до момента в който институциите не вземат ограничения.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР