Втори ден на протести и митинги се провеждат в сръбската

...
Втори ден на протести и митинги се провеждат в сръбската
Коментари Харесай

От нашите пратеници в Белград: Протести за и против президента Вучич

Втори ден на митинги и манифестации се организират в сръбската столица. Тази вечер на митинг излиза сръбската съпротива с искане за оставки на вътрешния министър, шефа на сръбското контраразузнаване и отнемането на лицензите на две частни малките екрани поради обязаност с президента на Сърбия Александър Вучич.

Вижте повече в директното включване на специфичните ни пратеници в Белград Николай Кръстев и Борис Сотиров

Протестиращите са недоволни от властническото ръководство, както и поради неправилните дейности на локалните управляващи след двете всеобщи стрелби в Сърбия при започване на май, при които починаха 17 деца и младежи.

Сръбската съпротива желае отстраняването на министъра на вътрешните работи Братислав Гашич, и шефа на сръбското контраразузнаване поради околните му връзки с Москва. Също по този начин те упорстват сръбският регулаторен орган за електронните медии да бъде закрит и да бъде заменено управлението на локалната национална телевизия РТС, тъй като не позволява нейни представители от години да вземат участие в предаванията им.



Снимки: БГНЕС

Междувременно президентът на Сърбия Александър Вучич подаде оставка като водач на ръководещата Прогресивна партия откакто 11 години съвместяваше президентския и партийния пост. Вучич уточни на конгреса в Крагуевац като собствен правоприемник министъра на защитата Милош Вучевич, който се счита за негов доближен.

Съветът по национална сигурност реши честите на сръбската войска, които от през вчерашния ден са в нараснала бойна подготвеност да останат наоколо до границата с Косово, поради напрежението в северната част, която е доминирана от локалните сърби. Повод за конфликтите в северно Косово станаха опитите на полицията да вкара в служба новоизбраните кметове против които сърбите показаха недоволството си, тъй като не били законни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР