Втори ден част от лекарите, медицинските сестри и санитарите в

...
Втори ден част от лекарите, медицинските сестри и санитарите в
Коментари Харесай

Втори ден на протести в Пирогов

Втори ден част от лекарите, медицинските сестри и санитарите в " Пирогов " стачкуваха против управлението на болничното заведение. Те са недоволни от безредното и некадърно, по думите им, ръководство и желаят оставката на шефа Асен Батлов.

 © Българска телеграфна агенция
Протестиращите са недоволни от неприятните условия на труд. Твърдят, че заплатите им в последния месец са понижени.

Обвиняват управлението, че раздува администрацията за сметка на медицинския личен състав, който не доближава.

Според недоволните в част от отделенията консумативите били понижени на половина. Ръководството на " Пирогов " заяви, че макар опитите да се основава напрежение, болничното заведение работи обикновено. Здравният министър е разпоредил инспекция в болничното заведение.
доктор Ивайло Филипов, клиника по " Вътрешни заболявания ", УМБАЛСМ " Пирогов ": Консумативите се броят игла по игла, спринцовка по спринцовка. Има моменти, в които в действителност нямаме и бинт.Нели Гогова, старша сестра в " Детска притовошокова зала ", УМБАЛСМ " Пирогов ": Правим всичко допустимо да компенсираме този дефицит. Ние вършим чудеса тука.Светла Пенева, здравна сестра УМБАЛСМ " Пирогов ": Всъщност нямахме ДМС-тата. И в един миг ние сме принудени сестри с по 20 години и повече трудов стаж по интензивните - да вървим и по другите лечебни заведения да работим.Йонко Йончев, санитар, УМБАЛСМ " Пирогов ": Не на всички можем да помогнем сега. При по-малко санитари не можем да си изпълняваме служебните отговорности качествено.  Здравният министър разпореди инспекция в Здравният министър разпореди инспекция в "Пирогов "
Здравният министър е разпоредил инспекция в "Пирогов ". Поводът е отворено писмо, в което лекари упрекват шефа в неприятно ръководство и желаят оставката...
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР