Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред

...
Втори ден без следа от 12-годишния Александър от Перник. Пред
Коментари Харесай

Бащата на 12-годишния Сашко: Няма смисъл да живея, ако не го намеря

Втори ден без диря от 12-годишния Александър от Перник. Пред NOVA бащата описа по какъв начин е изгубил детето си. Случаят с изчезналото момче провокира вълна от съпричастност. Стотици служители на реда, доброволци, планински спасители, кучета и специфична техника вземат участие в издирването му край Перник.

В града дойде и президентът Румен Радев. Утре полицията и прокуратурата в Перник ще дадат повече детайлности за издирването на детето.

Всички родственици на 12-годишният Александър не престават да го търсят. Бащата съобщи пред NOVA, че не е спирал да търси детето си непрекъснато от изгубването му в петък следобяд.

„ Той ми е единственото значимо нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да пребивавам, в случай че не го намеря. Така че каквото желаят да си приказват, това са някакви нелепости и измислици. Моята виновност е, че си погледнах в телефона ”, сподели Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали постоянно и детето в никакъв случай не е предписание опит да бяга, твърди бащата.

„ Аз спирам колата, той слиза, взима си зайо байо или някаква играчка и потегля пред колата, тъй като аз имам ДЦП и ми е мъчно да се оправям с неговото движение. Той потегли, както си се разхожда пред мен, само че той не потегля да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, само че примерно 5-10 минути и по-късно го нямаше ”, описа Цветанов.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, само че постоянно са успявали да го намерят сами – без интервенция на полиция.

„ Той от време на време такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил несъзнателно. Няма причина. Той от време на време по този начин в устрема си да си поиграе, ги прави тези забежки, само че няма причина, съгласно мен, да изчезва от родителите си и от у дома ”, съобщи Елисавета Ваклинова.

Лелята е безапелационна, че Александър не е в града.

„ Ако слезе до центъра на града, самичък ще откри дома си. От центъра той се прибира самичък ”, сподели Ваклинова.

Лелята и дядото на Александър не стопираха да го търсят и през днешния ден. Момченцето реагирал на името Сашо, изясняват околните му.

Входната врата на блока, в който живее Александър, от през вчерашния ден стои отворена, с вярата, че в случай че момчето единствено се прибере, ще може да си влезе в дома. Според татко му Сашко е кален на мраз.

„ Той има доста висока степен на имунна отбрана, здрав е физически, може да издържи, само че не може да издържи без вода и храна, той би трябвало нещо да яде и да пие ”, сподели Александър Цветанов.

Докато екипът на NOVA беседва с бащата, той търсеше сина си на ново място - посочено му от гадатели.

„ Живо и крепко е детето, обади ми се една екстрасенска. Каза, че е тук до Перник, под някакъв мост с някакъв клошар с дълга коса, дълга брада и черно яке и стои под моста с него. Така ми сподели. Близо до Перник до гората. Сега ревизираме всички мостове, какво да вършим ”, сподели Александър.

За момента обаче детето остава в неопределеност. От момента на изгубването му бащата му не се е прибирал в дома им. Продължава да търси сина си с вяра да го открие. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР