Втори български пилот завърши курса за усвояване на самолет F-16.

...
Втори български пилот завърши курса за усвояване на самолет F-16.
Коментари Харесай

Втори наш пилот завърши курса за F-16. Остават още 12

Втори български водач приключи курса за асимилиране на аероплан F-16.  Капитан Тодор Тодоров сполучливо мина главния курс след своя сътрудник капитан Александър Велинов, който се дипломира през 2022 година. Церемонията по завършването на образованието се организира в базата на Националната армия на Съединени американски щати в.

Съгласно контракта за придобиване на самолети F-16 Блок 70 в Съединени американски щати ще бъдат подготвени 14 български водача.

Към момента 8 летци се намират на друг стадий от образованието си.

Очаква се през тази година всички 14 водача да се включат в графика. Той се актуализира регулярно според от постигнатите резултати.

Новите F-16 ще бъдат софтуерен скок за страната ни. Това показа Александър Велинов, първият квалифициран български водач на F-16, който преди този момент е летял и на МиГ-29.

„ Предимството на F-16, който ние ще получим е, че е напълно нов аероплан, с нова идея, с ново съоръжение, които доста превъзхождат техниката, която има сега “.

Управлението на самолета също е друго.

„ F-16 се ръководи с джойстик, който се намира в страни – доста улеснено. И това дава опция на водача да се концентрира напълно върху бойните качества на самолета той да бъде употребен като оръжие “, съобщи кап. Александър Велинов.

Тези вести са доста положителни и очевидно имаме кадърни млади летци.

През обаче февруари при посещаване на авиобаза „ Граф Игнатиево “ служебният министър на защитата Димитър Стоянов сподели нещо притеснително – че ремонтите на оборудванията, нужни, с цел да стартира Българската войска да употребява изтребителите F-16, когато дойдат у нас, са били отлагани три години.

Тази информация повдига няколко въпроса. Кои са те може да прочетете

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР