Втори българин попадна сред 60-те най-големи таланти във футбола в

...
Втори българин попадна сред 60-те най-големи таланти във футбола в
Коментари Харесай

Гардиън нареди юноша на Ботев до Гави от Барса и Мукоко от...

Втори българин попадна измежду 60-те най-големи гении във футбола в класацията на британското издание " Гардиън ". Една от най-авторитетните медии в света класира най-хубавите млади играчи в света годишно, а в избора за 2021 година попада 17-годишният Никола Илиев, който отиде при нерадзурите след 3 години в академията на Ботев Пловдив. Илиев е втори състезател от пловдивска школа в тази ранглиста след Ияд Хамуд от Локомотив.

" Невероятно надарен футболист със страхотна техника. Той дебютира за българския Ботев Пловдив, когато бе единствено на 15. Илиев също по този начин има 15 гола в 11 мача за тима на Ботев до 17 години. Той притегли погледите на Аякс с представянето си, като нидерландският гранд бе покрай привличането му през 2020-та. Халфът реши да изчака, защото се говореше и за интерес от страна на Манчестър Юннайтед, само че когато Интер излезе с оферта предишното лято, той реши да продължи кариерата си в чужбина. Според информациите " нерадзурите " са платили 500 хиляди евро за младока, чийто дрибъл и плеймейкърски умения са в действителност възхитителни ", написа Гардиън в материала си.

Нерадзурите заплатиха 500 хиляди евро, с цел да привлекат родения в Русе футболист в школата си. Освен това жълто-черния клуб ще получи солидна сума при възможен идващ негов трансфер. Преди да дебаркира в Коматево Никола Илиев игра още за родния си Аристон (Русе), а за малко мина през академиите на Лудогорец и Левски. Той дебютира в Първа лига в България на 15 години.

Първият български футболист, който попада в Топ 60 на Гардиън е юношата на Локомотив Пловдив Ияд Хамуд. Това стана в класацията Next Generation на медията през 2018 година Тогава той бе част от академията на Шефилд Уензди. За страдание Хамуд рано приключи спортната си кариера по фамилни аргументи. Той беше вторият най-млад състезател с дебют елите в историята на футбола ни. Треньорската легенда на Локо Едуард Ераносян го пусна като титуляр при успеха над Ботев в градското дерби на 20 ноември 2016 година Тогава Ияд бе на 15 година и 4 месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР