Втората вълна на COVID-19 продължава да бележи рекордни стойности на

...
Втората вълна на COVID-19 продължава да бележи рекордни стойности на
Коментари Харесай

Рекордни 200 000 заразени за денонощие в САЩ, Вануату регистрира първия си случай |

Втората вълна на COVID-19 продължава да бележи рекордни стойности на инфектирани и умряли с ковид. Само за денонощие в Съединени американски щати бяха регистрирани на 200 000 нови случая. Същевременно островната тихоокеанска страна Вануату регистрира първия си инфектиран с ковид, съобщи Ройтерс.

Испания записва 411 смъртни случая от ковид във вторник, което е най-високият дневен скок на смъртните случаи от 28 април, съобщи Анадолската организация. Броят на починалите от вируса в този момент е 39 756. Само за седмица са се нараснали с 1000. В края на октомври Испания наложи изключително състояние за 6 месеца.

Високи равнища на смъртност от COVID-19 отбелязва и Франция , където за 24 часа са починали 472 души. Новите случаи са 22 180. 31 477 души са приети в болница, в това число 3 168 за последните 24 часа. Франция записва и най-високата безработица от две години през третото тримесечие, демонстрират изнесените от статистическата работа INSEE данни, представени от " Ройтерс ". Вчера на митинг излязоха десетки хиляди учители, недоволни от неналичието на съответни ограничения против вируса в учебните заведения. Според тях в учебните заведения няма ограничения за обществено разграничаване, с цел да се предотврати разпространяването му измежду възпитаници, учители и техните фамилии. 

Ейре ще облекчи рестриктивните мерки за пътувания за идващите от " алените " райони на Англия и Европейския съюз, най-силно наранени от COVID-19, от 29 ноември. Страната възнамерява да редуцира техния карантинен интервал на по-малко от пет дни от 14 сега, в случай че тестванията им са негативни за вируса, съобщи " Ройтерс ". Хората, идващи от " зелени " райони с по-малко от 25 случая на COVID-19 на 100 000 души през последните 14 дни, не би трябвало да лимитират придвижванията си, нито пътуващите от " оранжеви " области, само че в случай че показват негативен тест, изработен не по-късно от три дни.

Датското държавно управление отстъпи от заповедта за изтребване на 15 млн. норки във всички ферми в страната, съобщи CNN. Причината за решението е, че няма законови пълномощия да уреди убиването на животни във ферми, незасегнати от ковид. Доклад на държавна организация, която следи ковид в Дания, сподели разновидността му при 12 души в северната част на страната, които са инфектирани от норки. Здравният министър Магнус Хюнике съобщи, че половината от 783 случая на COVID-19 в Северна Дания са свързани с животните.

Съединените щати във вторник надвишиха предходния си дневен връх за нови случаи на COVID-19, съобщи Агенция Франс Прес. Още 201 961 заразени са били регистрирани за 24 часа, съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ". Големият брой се дължи и на закъснение на данните през уикенда. 10 238 243 се към този момент общо случаите в Съединени американски щати с общо 239 588 смъртни случая. За денонощие са регистрирани 1535 смъртни случая от COVID-19, което е връх през последните месеци, защото Съединени американски щати се борят да лимитират разпространяването на пандемията.

Преди дни американският фармацевтичен колос Pfizer и неговият немски сътрудник BioNTech оповестиха, че претендентът им за ваксина е 90% ефикасен в предотвратяването на COVID-19, отбелязвайки огромен пробив в търсенето на ваксина. Антъни Фаучи, топ специалистът по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати, обаче съобщи, че американците, по-малко изложени на риск от заразяване с COVID-19, могат да имат достъп до ваксина до април.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо прикани локалните управляващи във вторник към дейности, с цел да се спрат рекордните новите случаи на COVID-19 в цялата страна, съобщи " Синхуа ". Канада оповестява за общо 272 512 случая на COVID-19 и 10 629 смъртни случая, съгласно CTV. Онтарио, който неотдавна облекчи строгите си ограничавания върху бизнеса и публичната активност в някои райони, заяви във вторник за 1 388 нови случая на COVID-19, връх в провинцията.

Бразилия  отчете още 25 012 нови случая на новия ковид през последните 24 часа и 201 умряли от COVID-19. Това заяви министерството на опазването на здравето във вторник, представено от " Ройтерс ". Южноамериканската страна е записала 5 700 044 случая от началото на пандемията, до момента в който формалните жертви са нарастнали до 162 829, съгласно данни на министерството. Това е второто най-голямо огнище в света след Съединените щати. По-рано бразилският здравен регулатор Anvisa заяви, че стопира клиничните тествания на китайска ваксина против ковид след нежелани реакции при доброволец. Осведомителната организация отбелязва, че това е сериозен удар за един от най-напредналите претенденти за ваксина.

Африка скоро ще доближи два милиона случая на COVID-19. В понеделник са били регистрирани 8 581 новозаразени, съгласно Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (CEPCE). През последните 24 часа броят на случаите в Африка за COVID-19 доближи 1 892 140. Статистиката демонстрира и нови 255 умряли.

На фона на втората вълна на инфекцията по света тихоокеанската островна страна Вануату записва първия си случай на ковид, откакто неин жител, завърнал се от Съединени американски щати и подложен под карантина, е дал позитивен резултат, съобщи Асошиейтед прес. Вануату бе измежду последните страни в света, които не се бяха сблъсквали с вируса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР