Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се
Коментари Харесай

Димитър Кузманов отрази мачбол и е на четвъртфинал на Чалънджъра в Цуг

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на шампионата от сериите Чаънджър на червени кортове в Цуг, Швейцария.

В среща от втория кръг на конкуренцията Мико се наложи с 6:1, 6:7(2), 7:6(8) над щастливия губещ от квалификациите Ото Виртанен, отразявайки и мачбол по пътя към триумфа си.

Двубоят започва с изявено преимущество за Кузманов, който в първия сет направи серия от пет следващи гейма след 1:1, реализирайки два пробива, с цел да затвори първата част с 6:1.

Във втората двамата тенисисти си размениха късни пробиви и в последна сметка се стигна до тайбрек, в който финландецът взе шест следващи разигравания, печелейки сета след 7-2 точки в дългия гейм.

В решителния трети сет пробивите отсъстваха и по този начин крайният победител в дуела трябваше да бъде избран след нов тайбрек. Виртанен пръв стигна до мачбол при 6-5 точки в своя изгода, само че Кузманов сподели темперамент, измъквайки идващите три точки, с цел да постави точка на разногласието след 2 часа и 48 минути игра.

По този метод българинът си заслужи мястото в четвъртфиналите, където го чака мач против италианския квалификант Лука Джустино, който отстрани №3 в схемата Ян-Ленард Щруф от Германия след 6:4, 7:5.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР