Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна

...
Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна
Коментари Харесай

Димитър Кузманов се сбогува с Australian Open

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов отпадна в мач от предпоследния, втори кръг на квалификациите за Откритото състезание на Австралия.

Той отстъпи на германеца Тобиас Камке с 5:7, 4:6 след един час и 45 минути игра в Мелбърн, съобщи БНР.

Мачът стартира чудесно за българина, който проби и по-късно затвърди за 3:0. При 5:3 Кузманов сервираше за продобиване на сета, само че ръката му трепна. Той позволи двойна неточност за 15:40 и след Това Камке върна брейка с форхенд уинър. Германецът заигра нападателно и тъкмо и още веднъж проби и при 6:5 към този момент той беше на началния удар за продобиване на частта и го направи невъзмутимо. След последната точка – ретур в навън, Мико запокити ракетата си в миг на яд.

Кризата в играта на 28-годишния пловдивчанин продължи и в идващия сет, където той позволи да бъде още веднъж продънен. Веднага по-късно обаче Кузманов се концентрира. Той поведе с 40:0 при сервис на Камке с отличен ретур и по-късно направи рибрейк за 1:1 и по този начин прекъсна серията от шест следващи изгубени гейма. За страдание незабавно по-късно германецът още веднъж проби след три следващи топки в навън на противника.

Мико обаче реализира мигновен рибрейк. След това най-накрая взе подаването си за 3:2 в гейм, в който осъществя три аса и отново мина през брейкбол. Камке проби за 5:4, макар че българинът отрази две точки, и по-късно сервираше за място във финалния кръг на квалификациите. Кузманов отрази два мачбола, само че при третия срещата завърши.

Димитър Кузманов напуща шампионата с 8 точки за международната класация, където е №204 сега.

Gol.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР