Втората ракета на България Димитър Кузманов заяви, че изиграл най-добрия

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов заяви, че изиграл най-добрия
Коментари Харесай

Кузманов: Това беше най-добрият ми мач от петте години на София Оупън до момента

Втората ракета на България Димитър Кузманов съобщи, че изиграл най-хубавия мач от петте си присъединяване в шампионата от сериите АТП 250 в софийската зала " Арена Армеец ", макар провалянето с 6:4, 4:6, 4:6 от 82-ия в света Салваторе Карузо (Италия).

" Много неприятна и тежка загуба за мен, защото демонстрирах доста добре игра през цялата среща. През по-голямата част съумях да извърша напътствията на моя треньор. В предпоследния гейм на третия сет позволих пробив, който беше решителен. Все отново съм горделив съм себе си, тъй като тази моя прословута борбеност не ме остави от самото начало. Колкото и да е неприятно от загубата, имам вътрешно задоволство, че дадох всичко от себе си. Изпитах наслаждение, мисля, че и почитателите също ", разяснява Кузманов.

" Със сигурност това беше най-хубавият ми мач от петте издания на " София Оупън " досега, разултатът го демонстрира, играта го демонстрира. За жал не съумях да реализира първа победа, само че ще не преставам. Най-важното е да съм здрав и шампионатът да продължава да се организира, тъй като е значим са тениса и за спорта в България. Затова и желая да желая да поздравя всички, които зад кадър са ангажирани с организацията. Наистина това беше най-хубавият ми мач от петте години на София Оупън досега ", добави той.

" Пред родна аудитория има едно леко напрежение, което е изцяло обикновено. Но аз съумявам да го управлявам. Чувствам се добре вкъщи, това ми дава спомагателна сила, спомагателна мотивация.
Най-голямата ми отчаяние, че не съумях да направя подарък с една победа, само че съм горделив, че се борих до края ", сподели още пловдивчанинът.

Кузманов ненапълно се усеща и ощетен от съдийско решение при 4:4 и 30:30 в решителния трети сет, в който негов първи сервис беше отсъден навън, след което той позволи съдбовния пробив.

" Лично за мен при 4:4 4 30 равни първият ми сервис беше добър, не инцидентно два пъти питах и Карузо, само че и той не можеше да ми даде безапелационен отговор. Настилката е бърза и е мъчно да се реши без " Хоук Ай " (б.а. системата за видеоповторения " Ястребово око " ). След това рискувах втория сервис, както го рискувах много през целия мач. Не е плод на разконцентрация. През по-голямата част от мача това беше сполучливо, само че тъкмо в този миг не се получи. След това в три от точките при негов сервис имах шансове, само че той го завоюва на 15 ", сподели Кузманов.

Българинът на следващия ден излиза в първия кръг на двойки със сърбина Виктор Троицки против поставените под номер 1 Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция), които се нуждаят от победа, защото се борят за място на финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави през сезона в Лондон през идната седмица

" С Виктор сме доста положителни другари, разбираме се добре отвън корта, ще забележим на следващия ден какво ще се получи. Освободени сме, напрежението ще бъде върху тях, тъй като те гонят цели, първи сложени са. Ще се опитаме да се забавляваме. Няма да е изненада, в случай че успеем да ги победим ", счита Кузманов.
Турнирът в София ще бъде финален за сезона за българина.

" Относно този чудноват сезон, персонално за себе си мога да кажа, че съм удовлетворен от това, което съумях да изиграя, колкото и малко да беше. Продължавам в шампионата на двойки тук, тъй че сезонът ми към момента не е приключил. Надявам се най-малко два мача на двойки, след което завършвам годината. Надявам се всичко към пандемията да е наред и да участваме на АТП Къп при започване на идващия сезон ", сподели Кузманов. Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР