Втората ракета на България Димитър Кузманов заяви, че е много

...
Втората ракета на България Димитър Кузманов заяви, че е много
Коментари Харесай

Димитър Кузманов: Надявам се да има много хора на Sofia Open

Втората ракета на България Димитър Кузманов съобщи, че е доста благополучен, че още веднъж ще получи късмет да играе в главната скица на шампионата по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open, който ще се състои от 26 септември до 2 октомври в зала " Арена Армеец " в София.

29-годишният Кузманов, който е 159-и в международната класация сега, ще се включи с " уайлд кард " от уредниците.

" Изключително благополучен съм, че ще вземам участие на Sofia Open 2022 - шампионат като за категория ATP 500. Надявам се да има доста хора, залата да е цялостна, защото през миналите години имаше проблеми поради пандемията, само че в този момент чакам още веднъж да се върнем към споделените страсти с невероятната ни аудитория. През предходната година записах първата си победа в главната скица - доста влиятелна и след страховит мач, само че хората нямаха опция да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше и на мен. Сигурен съм, че щях да го преживея по друг метод. Надявам се в този момент да усетя в цялостен размер цялата тази страст - победа пред горещата българска аудитория в залата. Още повече, че шампионатът е може би един от най-силните. Това е причина за почитателите да изпълнят залата и да стане прелестен шампионат. Хората са зажаднели за спорт. Навсякъде, където играя сега, кортовете са претъпкани. Вярвам, че ни чакат страхотни преживявания със зажаднялата за положителни страсти българска аудитория ", съобщи Кузманов.

Пловдивчанинът през предишния сезон записа и първи триумф в главната скица на конкуренцията, откакто в профил Лоренцо Музети (Италия) с 6:7(4), 7:6(3), 6:3.

" Победата ми предходната година беше над един от най-талантливите млади играчи, който към този момент е в Топ 30 в света, само че е с капацитет за Топ 10 и задържане там за дълго. Беше огромна победа за мен. Тя даде отражение на цялата година от Sofia Open 2021 до момента - върху играта, върху самочувствието, върху увереността ми. Затова е хубаво, че Sofia Open го има, с цел да може да дава опция на нас, българските тенисисти, да реализираме победи на такова равнище и над такива противници, че да може да вървим пътя си нагоре.

Sofia Open е едно от най-важните събития за мен. Част съм от него във всяко от седемте издания, за което съм признателен на Българската федерация по тенис, на уредниците на шампионата, на спонсорите, на всички, които го вършат да се случва, освен това на най-високо равнище ", сподели той.

Кузманов счита, че шампионатът ще бъде доста забавен поради мощните играчи, които са декларирали присъединяване, измежду които и първата ракета на страната Григор Димитров.

" Заявените участници не могат да се видят на такова равнище шампионат. Все едно не е ATP 250, а ATP 500. Това че Григор участва в листата, е задоволително огромна добра вест за всички в България. Винаги съм казвал, че когато той играе, това е добре освен за тениса и за бъдещето на тениса у нас, добре е за децата, за българския спорт като цяло, за почитателите. Призовавам хората да дойдат и да се насладят на този прелестен шампионат. Да осъзнаят какво благосъстояние за България е да го има. Sofia Open не е просто благосъстояние за тениса, а благосъстояние за спорта и за бъдещето на българските деца ", сподели той.

" Списъкът с участниците е неповторим. Всички се намират в доста добра форма. Всички тенисисти от елита на международния тенис, декларирали присъединяване, се намират в доста добра форма. И освен имената, които изпъкват на първо четене. Сещам се и за британеца Джак Дрейпър, с който упражнявах в Ню Йорк. Той победи Феликс Оже-Алиасим с 3:0 на US Open. Хората ще могат да гледат и най-новите и настоящи звезди на тениса, и потвърдени имена в тура като Стан Вавринка, Григор, Монфис... Ще е ужасно преживяване. Рядко могат да се видят толкоз мощни играчи на такава категория шампионат. Такива имена на ATP 250 шампионат рядко се събират. Е, в този момент имаме удоволствието да се съберат точно в София ", сподели още Кузманов.

" На всички, които са идвали, София доста им харесва. Онези, които към момента не са, са чували единствено прелестни мнения и имат предпочитание да дойдат. Фактът, че тенисисти, играли през годините, се завръщат, демонстрира, че те се усещат добре тук. Sofia Open е доста добре признат в тенис средите. Това е доста радващо и демонстрира, че всички хора, ангажирани с организацията на събитието, си правят прелестно работата. Поради тази причина Sofia Open е прелестна реклама за българския тенис, за целия български спорт и за България ", посочи рекордьорът по победи за националния тим на България за купа " Дейвис ".

" Годината се развива доста добре за мен и екипа ми. Най-важното е, че се запазвам от травми и съм непрекъснат. Случилото се досега беше в проектите ни. Сега е доста значимо присъединяване ми на Sofia Open, затвърждаването на положителния резултат от предходната година и даже надграждане. Въпреки че шампионатът е извънредно мощен, през тази година натрупах доста опит в огромни шампионати против положителни играчи. И се усещам убеден. Едно от главните цели, които сме си сложили до края на годината - влизане в Топ 150, сега е доста постижима. А в нашия екип обичаме, когато си сложим цел, даже да я преизпълним. Надявам се в оставащото тримесечие до края на годината да продължим по същия метод ", приключи Кузманов.
 Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят на Sofia Open 2022 с
Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят на Sofia Open 2022 с " уайлд кард " за главната скица

Възходът на Кузманов в международната класация продължава
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР