Втората поставена в схемата Онс Жабюр (Тунис) се класира за

...
Втората поставена в схемата Онс Жабюр (Тунис) се класира за
Коментари Харесай

Жабюр се нуждаеше от три сета за първа победа в Австралия

Втората сложена в схемата Онс Жабюр (Тунис) се класира за втория кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис при дамите. Жабюр победи Тамара Зиданшек (Словения) със 7:6(8), 4:6, 6:1 в мач, продължим два часа и 19 минути.

Множество срещи, които се играеха на външните кортове, бяха прекратени във вечерните часове в Мелбърн поради дъжд.

Тунизийската тенисистка, която доближи до финала в последните два шампионата от Големия шлем, имаше усложнения в първите два сета и избави три сетбола в откриващата част, а след това позволи два пробива и загуби втория.

„ Беше доста сложен мач, почтено казано “, съобщи Онс Жабюр. „ Определено това не беше методът, по който желаех да играя, само че продължих да се боря. Дразнещо беше да изгубя втория сет, само че имах малко време да си помисля. Третият сет беше в действителност превъзходен “, разяснява Жабюр, представена от организация ДПА.

Тунизийката имаше проблеми с гърба по време на подготвителния шампионат в Аделаида и игра с превързано дясно коляно.

„ Не става въпрос за огромно травма, само че от време на време ме тормози. Опитвам се да виждам мач за мач. Ще предизвикам себе си и ще забележим дали мога да играя на 100 % “, добави Онс Жабюр.

Румънката Сорана Кърстя отстъпи пред Юлия Путинцева (Казахстан) с 6:2, 4:6, 3:6, а хърватката Петра Мартич в профил Виктория Голубич (Швейцария) след триумф с 6:3, 6:4.

18-ата сложена Людмила Самсонова от Русия надигра Ясмине Паолини (Италия) с 6:2, 6:4 и също се класира за втория кръг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР