Втората половина на юни и особено през юли и август

...
Втората половина на юни и особено през юли и август
Коментари Харесай

Шефът на „Албена“: Юли и август ще има туризъм в България

Втората половина на юни и изключително през юли и август ще има туризъм в България. Това са упованията на изпълнителния шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев, които той показа пред Actualno.com. Той прави ангажимента, че е значимо по какъв начин ще се развие обстановката в страната ни и показва, че сега не сме изключително наранени от COVID-19 поради своевременните ограничения на страната.
Само 20 дни преди въвеждане на изключителното състояние „ Албена “ регистрира 10% растеж при настаняванията. Към момента отводите са 7-8% и то основно от клиенти, които са резервирали посредством Booking.com. Отливът на немския пазар е 6-7 на 100, сподели още Станев.
По думите му сдружението сега е спряло всички вложения. По-голямата част от ремонтите към този момент са направени, а останалите са спрени. Всички чиновници са по домовете си, в курорта са единствено охранителите.
На въпрос дали ще останат затворени част от хотелите, той не изключи опцията някои от хотелите в Горна зона да не отворят. Но отново направи ангажимента, че всичко зависи по какъв начин ще се развие обстановката с ковид. Важна е и реакцията на банките във връзка с отпусканите заеми, уверен е туристическият началник.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР