Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани

...
Втората победа определено беше по-емоционална, защото пет години българските граждани
Коментари Харесай

Йотова призна: Втората победа беше много по-емоционална

" Втората победа несъмнено беше по-емоционална, тъй като пет години българските жители у нас и в чужбина преценяваха работата, която сме свършили, и в последна сметка ни дадоха още веднъж доверието си”, съобщи вицепрезидентът на България Илияна Йотова в първото си изявление след встъпването в служба пред Българска национална телевизия.

“Благодаря за оценката на анализаторите, че аз съм била политикът в двойката. Според мен триумфът на нашата двойка не е кой какъв е, а в екипната работа. Всеки си тежи на мястото, ние с президента Радев сме разнообразни като характери. Смятам, че за тези пет години разширих очевидно този пост - на вицепрезидента. Президентът ми разпореди тежки ресори. Смятам, че направихме доста изключително в работата с българите зад граница. Сега упоритостта ни е да създадем най-сетне Български културен институт”, добави тя.

" Няма по какъв начин да не кажа, че доста сътрудници от ГЕРБ по време на предходния мандат подкрепяха концепцията за културен институт. Но всички те споделяха, че Борисов би трябвало да каже. А Борисов явно не се интересуваше от това ", посочи Йотова.

" Аз не приписвам към този момент такова значение на разграждане на модела. То ще си пристигна от единствено себе си. Не знам кое е по-тревожно - пандемията или големите неравенства сред българите. Ако тези неравенства се поправят, моделът ще си отиде самичък. Ако има политическа воля за това, напълно скоро ще възстановим страната си, дори ще има напредък. Една дума, която сякаш сме не запомнили ", показа новият остарял вицепрезидент.

" Някои настояват, че има спор сред президент и министър председател, други са на мнение, че президентът диктува решенията на премиера. Щом по този начин са разграничени мненията, значи си вършим добре работата ", бе сбита по тематиката Илияна Йотова.

" Трябва да има малко по-голяма подреденост в дейностите на държавното управление. Някой министър си предлага някакъв закон, без да се координира с останалите. Може би тъй като е комплицирано в четворна коалиция. Имат 100 дни, само че нямат 100 шанса ", оцени дейностите на кабинета Илияна Йотова.

Прочети още на:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР