Втората по големина на капитала банка в света - China

...
Втората по големина на капитала банка в света - China
Коментари Харесай

Втората по големина банка в света обмисля влизане в България

Втората по величина на капитала банка в света - China Construction Bank, обмисля нахлуване в България. Това съобщи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов първо в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. По думите му, представилите на China Construction Bank Corporation има активи за 3,3 трлн. $ и годишна облага от 37 милиарда $, са посетили България дружно с изпълнителния заместник-председател на банката и много сериозен екип и представителя им в Люксембург.

„ Те преглеждат доста съществено тематиката за свое наличие в България и формата му. За огромно страдание държавните институции не демонстрираха интерес, само че ние ще създадем нужното информацията, която събрахме, да доближи до тях и при една идната аудиенция да могат да бъдат контрактувани с по-големи детайлности и то с институциите, от които зависи реализирането на това желание “, съобщи Симеонов пред водещия Христо Николов.

Миналата седмица от известие на президентството стана ясно, че президентът Румен Радев е поканил китайска банка да открие посланичество у нас, само че без да се оповестява коя тъкмо банка.

China Construction Bank Corporation е една от водещите търговски банки в континентален Китай и стартира активността си през октомври 1954 година като Китайска строителна банка. Тя е листната на фондовата борса в Хонконг от октомври 2005 година и на Шанхайската фондова борса от септември 2007 година В края на 2018 година пазарната капитализация на банката доближава 207,179 милиарда $, което я слага на пето място измежду банките в света. С 14 977 клона и 345 971 чиновници тя дава цялостни финансови услуги, в това число персонално банкиране, корпоративно банкиране, ръководство на вложения на стотици милиони самостоятелни и корпоративни клиенти.

China Construction Bank Corporation има и необятно показване в света - над 200 клона и дъщерни сдружения от всички равнища в 29 страни и райони по света. Дъщерните сдружения покриват голям брой бизнес области, като взаимни фондове, финансов лизинг, животозастраховане, имуществено обезпечаване, капиталово банкиране, фючърси и пенсии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР