Втората по големина компания в САЩ, която присъства и в

...
Втората по големина компания в САЩ, която присъства и в
Коментари Харесай

Ключова американска компания спря работа в Русия

Втората по величина компания в Съединени американски щати, която участва и в листата на най-големите международни корпорации Fortune Global 500 - ExxonMobil, замрази построяването на план за полутечен природен газ на стойност милиарди долари в Русия. Компанията стопира работа по плана си за произвеждане на полутечен природен газ " Far East LNG " в пристанището Де-Кастри, Русия, съобщи NOVA.

Това заяви в ефира на една от съветските радиостанции губернаторът на Хабаровска територия Михаил Дегтярев, съобщи Интерфакс. „ Проектът, който е в пристанището Де-Кастри и е тръба с газ от Сахалин, е замразен “, сподели той. Exxon Neftegaz Limited е дъщерна компания на ExxonMobil, която е оператор на плана Сахалин-1. През февруари компанията започва тръжна процедура за избор на реализатори за плана за полутечен природен газ в Далечния изток.

Според плана терминалът трябваше е с потенциал от 6,2 милиона тона годишно в частта от консорциума Сахалин-1. Цената на плана за полутечен природен газ в Далечния изток се прави оценка на 4,2 милиарда $. Стартирането бе планувано за 2027-2028 година Това е следващ план, от който нефтената компания се отдръпва в Русия. Още през март Exxon Mobil разгласи, че стопира производството на нефт и газ в Русия. С днешното си решение за отдръпване от плана ориста на завода за полутечен природен газ в Хабаровска област, остава неразбираема.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР