Втората по големина банка в САЩ - Банк ъф Америка

...
Втората по големина банка в САЩ - Банк ъф Америка
Коментари Харесай

Ръст на печалбата на Банк ъф Америка с 34% през първото тримесечие на годината



Втората по величина банка в Съединени американски щати - " Банк ъф Америка " регистрира солидно повишаване на облагата си през първото тримесечие на годината с 34% по отношение на година по-рано с помощта на по-високите лихвени равнища и вследствие на по-голям размер на предоставените от банката заеми.

Нетната облага на Bank of America (BofA) се увеличи през първите три месеца на годината до 6,49 милиарда $ по отношение на 4,84 милиарда $ година по-рано, което значи повишаване на облага до 0,62 $ за акция от 0,45 $ при осреднена планирана на финансовите пазари за 0,59 $.

В същото време приходите на огромната американка банка се покачиха с 4,1% до 23,125 милиарда $ от 22,25 милиарда $ през първото тримесечие на 2017-а година, надвишавайки едва прогнозите на анализаторите за чисти доходи в размер на 23,06 милиарда щатски $.

Трябва да се има поради, че това е първото тримесечие в което може да се види доколко кредитните институции са се възползвали от сериозното понижаване на корпоративните налози в Съединени американски щати, което е в действие от началото на годината. Банковият бранш е един от най-облагодетелстваните от новите много по-ниски данъчни ставки и от възходящите лихвени проценти, макар че през последното тримесечие на миналата година идното понижаване на данъчната тежест докара до основни по мярка, само че еднократни корпоративни финансови загуби.

Повишаването на лихвите е нормално нещо положително за банковата сфера, защото кредитните институции осъществят по-големи облага от разликата сред това, което те заплащат по депозитите и лихвата по отпусканите от тях заеми.

След положителните финансови резултати акциите на Bank of America нарастват на извънборсовата търговия с 0,8% към 30,05 $ за акция, парирайки част от мощното намаляване с 2,77% в края на петъчната търговия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР