Втората линия Франция победи храбрия Уругвай на Световната купа по ръгби

...
Домакините Франция последваха триумфа си от първата вечер над All
Коментари Харесай

Домакините Франция последваха триумфа си от първата вечер над All Blacks с непреодолима загуба от Уругвай в четвъртък, за да останат начело в група А на Световната купа по ръгби.

Гръмотевичната победа от миналата седмица над трикратния победител Нова Зеландия винаги щеше да бъде труден акт за следване за домакините, но малцина очакваха те да се борят срещу Уругвай – един от най-ниско класираните отбори на турнира .

Треньорът на Франция Фабиен Галтие направи големи промени в домакинството, като избра да даде почивка на играчи като Грегъри Олдрит, Гаел Фику, Шарл Оливон и капитана Антоан Дюпон.

Но той предупреди своите играчи да не показват самодоволство на Stade. Pierre-Mauroy в Лил, отбелязвайки, че Уругвай има „големи сърца“ и „много енергия и агресия“.

Това предупреждение се оказа подценяване.

При всичките им ограничения, най-вече в схватката, Уругвай се появи с истинска пролет в стъпките си, доказвайки, че са изобретателни и смели с топката в ръка – въпреки че всъщност никога не им беше достатъчно.

 

'Специален момент ' за южноамериканско ръгби, докато Чили се присъединява към Аржентина и Уругвай на Световното първенство

Уругвай' схватката се затрудняваше от самото начало, давайки на домакините ранна дузпа, която Мелвин Джаминет нямаше проблеми да реализира. Но неочакваните гости спечелиха първия опит, като Фелипе Ечевъри прехвърли френската отбрана с прекрасен удар в аут, който Николас Фрейтас заби над линията, за да изведе Уругвай напред.

Малко вероятно беше да поведе Лос Терос – Уругвай е известен – и домакините скоро се върнаха в предни позиции, благодарение на умна работа на халфа на схватката Максим Луку, който изпрати Антоан Хастой през линията за опита на Франция.

Реализацията на Жамине беше последвана от още една дузпа, когато Уругвай провали схватката , отново, но инерцията на Франция се спря, след като Ромен Таофифенуа беше наказан за грях за удар с рамо в лицето на Арата, чието движение надолу спести на французина подобрение до червено.

Мигове по-късно Ечевери се стрелна през пролука във френската защита и скочи за линията, само за да може съдиите на мача да анулират опита, след като забелязаха препятствие при натрупването.

С Таофифенуа отново на терена, беше ред на Франция да пропилее възможностите за опит за гол, докато защитата на Уругвай се държеше здраво , оставяйки гостите да изостават само с 8 точки на полувремето.

Южноамериканците показаха много повече намерение след почивката. Те нямаха късмет да не отбележат гол, след като Амая проби френската отбранителна линия и спринтира надолу по терена, само за да бъде блокиран накрая.

По трибуните се чуха освирквания, когато домакините избраха да ритнат – и да пропуснат – дузпа от 50 ярда, вместо да се направи опит, и имаше директни освирквания, когато неспокойният Амая спринтира покрай двама защитници, за да вкара гол при втория опит на Уругвай.

Това беше брилянтна работа на Уругвай, но най-добрите им усилия бяха отменени моменти по-късно когато прибързан ритник на Etcheverry се отби в един от неговите съотборници, позволявайки на Peato Mauvaka да вдигне за най-лесния опит.

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР