Втората инфекциозна вълна от COVID-19 в Австрия предизвика висока смъртност,

...
Втората инфекциозна вълна от COVID-19 в Австрия предизвика висока смъртност,
Коментари Харесай

Грип в Австрия отнел повече животи за седмица, отколкото COVID-19

Втората инфекциозна вълна от COVID-19 в Австрия провокира висока смъртност, която не е била следена от години, оповестява австрийската статистическа работа “Статистик Аустрия”.

През седмицата от 9 до 15 ноември умрелите са 2286 души, третата по величина стойност от 2000 година насам.

За първи път откогато е избухнала пандемията, Европейският мониторинг на смъртността /Еуромомо/ подрежда Австрия като страна с висока смъртност. През пролетта смъртните случаи бяха малко над междинното равнище на случаите в следените страни.

Според “Статистик Аустрия” по-високи са били стойностите в първите две седмици на 2017 година, когато изключително мощна грипна вълна докара до 2293, респективно 2340 случая. В момента смъртните случаи се доближават до рекордните стойности от 2017 година макар наложения от началото на ноември непълен локдаун.

От умрелите 2286 души, съгласно Агенцията за опазване на здравето и сигурност на прехраната, инфектирани с ковид са били 417 души. Седмица по-късно броят им е повишен на 469. Все още не е известно дали това ще способства за нов връх на умрелите, защото Статистик Аустрия ще разгласява данните при започване на декември.

Но още в този момент е ясно, че повишаването на смъртните случаи през втората вълна е много над естествената рамка.Това сочат данните на Виенската статистическа работа, която пресмята в какви рамки се движи приблизително смъртността, като се базира на минали години и развиване на популацията.

Възрастовата група 65 плюс демонстрира ясно повишаване на смъртността за всички провинции като се изключи Форарлберг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР