Втората част на сагата с двете разменени бебета от болница

...
Втората част на сагата с двете разменени бебета от болница
Коментари Харесай

След хепиенд казусът с разменените бебета отива в съда

Втората част на сагата с двете разменени бебета от болница " Шейново " ще се взема решение в съда. За случая стана ясно през декември предходната година, а преди седмици двете фамилии се споразумяха и бебетата бяха наново разменени, този път при биологичните си родители. След тази щастлива развръзка двете наранени страни обаче желаеха по 300 хиляди лева от болница " Шейново ", или общо 600 хиляди лева

От лечебното заведение първо оповестиха, че ще чакат какво ще каже Столична община, защото болничното заведение е общинска благосъстоятелност, а през днешния ден оповестиха, че въпросът " следва да се отнесе към съда " като се отбелязва и че той е невиждан за страната.

" Съветът на шефовете се срещна със мнението на външния съветник, направено във връзка със декларираната рекламация от едно от фамилиите по проблема с разменените бебета. 

Анализът се основава на обзор на близо 600 правосъдни каузи в региона на медицинските деликти в интервала от 2007 година до 2022 година За да се обезпечи изчерпателност, е осъществена инспекция и на други каузи (извън медицинските деликти), по които се присъждат компенсации за неимуществени вреди, изразяващи се в стрес, терзание, потрес от поднесена информация, страдалчество (без причиняване на физически увреждания). 

Предвид събитието, че въпросът е невиждан, а диапазонът на присъждани компенсации за неимуществени вреди в правосъдната процедура е необятен, Съветът на шефовете на " Шейново “ реши да довери разглеждането на проблема на съда, се споделя в прессъобщението от болничното заведение.

От " Шейново " преди този момент оповестиха, че има трима осъдени, както и че готвят промени, а инспекцията на " Медицински одит " на Министерство на здравеопазването заключи, че има липса на надзор в лечебното заведение на всички равнища.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР