Втора седмица врачанското село Софрониево живее в напрежение, научи агенция

...
Втора седмица врачанското село Софрониево живее в напрежение, научи агенция
Коментари Харесай

Напрежение! Врачанско село скочи срещу изграждането на МВЕЦ на „Огоста“ от белослатинска фирма /снимки/

Втора седмица врачанското село Софрониево живее в напрежение, научи организация BulNews.
Причината за него е полученото в кметството капиталово желание за построяването на дребна водноелектрическа централа /МВЕЦ/ на река „ Огоста “, която минава край обитаемото място. Инвеститор е белослатинската компания „ Кожухаров “ ООД.
В последният вероятен миг предприемачът се появил в селото, с цел да се опита да убеди живеещите в него, че планът няма по никакъв метод да заплаши региона и да ограничи локалните в използването на реката. Въпреки мазните му обещания по време на срещата, той не е съумял да убеди хората в своите тези и затова против него към този момент е направена подписка с към 200 имена, в която се възразява изрично против построяването на новото оборудване.
Организаторите на митинга настояват, че тя към този момент е изпратена до РИОСВ-Враца, Басейнова дирекция в Плевен и Министерство на околната среда и водите в София.
По неофициална информация вложителят към този момент е получил отвод от институциите за започване на градежа, само че хората са обезпокоени от вероятно обжалване и предоставяне на зелена светлина за скандалния обект. Живеещите в Софрониево остават в подготвеност за по-крайна реакция, в случай че компанията от Бяла Слатина откри малка врата в закона и сбъдне желанията си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР