Втора проверка в гората за незаконна сеч над Карловските села.

...
Втора проверка в гората за незаконна сеч над Карловските села.
Коментари Харесай

Демерджиев от Карловско: Не са извозили трупите навреме

Втора инспекция в гората за противозаконна сеч над Карловските села. Сечище в горите край Карлово ревизира вътрешният министър Иван Демерджиев. С него отиде екип на Euronews Bulgaria.

По първична информация сечището е законно, само че трупите не са били извозени в точния момент от компаниите. До две седмици ще станат ясни и резултатите от инспекцията.

„ По първични данни имаме съществени подозрения, че има нарушавания тук, осъществени съответно на това сечище. Ще бъдат тествани и идващите, до изворите на реката, която отива в село Богдан. Има данни за съществуване на трупи, каквито не би трябвало да има на сечището, откакто то бъде експлоатирано и почистено и предадено " “Ще прегледаме документите за тези сечища, които ясно плануват какво би трябвало да се случи с тях. По пътя също забелязахте, че имаше огромно количество клони. Това е второто нещо което ще проверим дали е спазен нормативния ред дали е законна или не законна сечта “, сподели Иван Демерджиев.

Вътрешният министър увери, че страната ще направи най-вече за жителите спрямо всички други бедствия.
" Инспектираме на място. С нас са представители на прокуратурата. В взаимозависимост от това дали се натъкнем на данни за осъществени закононарушения или нарушавания – ще се подхващат наказателно-правни ограничения или ограничения от административно-правен темперамент ", сподели Демерджиев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР