Втора поредна победа спечелиха българските ватерполисти от националния отбор за

...
Втора поредна победа спечелиха българските ватерполисти от националния отбор за
Коментари Харесай

Юношеският национален отбор с втора победа на евроквалификацията в Марибор

Втора поредна победа завоюваха българските ватерполисти от националния тим за мъже U17 в група В на европейската подготовка в Марибор, оповестиха от Българска федерация по водна топка..

След като съставът, воден от Петър Йонов и Николай Николов – Майката, първо съумя да наложи волята си над домакина Словения с 15:13 в петък вечерта, в този момент младите българи стигнаха до нов триумф. Този път и безапелационен в игрово цифрово изражение – 25:15 (6:4, 6:1, 7:5, 6:5) против Австрия. В дебютния си дуел в Марибор българският отбор отстъпи пред Франция със 7:21. А в последния си мач излиза на следващия ден (неделя, 19 март) от 10,30 ч. българско време против мощния тим на Германия.

От много време не се помни формален мач на български народен тим в мъжкото направление, който да бъде извоюван безапелационно и много преди края на дуела. Но и също по този начин мач, в който треньорите да имат опция да пуснат в игра целия си състав, разпределяйки задоволително време във водата на всички състезатели. Точно това се случи против австрийците.

Най-резултатен беше Самуил Иванов, който означи 8 гола. По три прибавиха Веселин Ганчев и Георги Сърчалиев, по два – Мартин Янков, Живомир Добрев, Александър Каменов, Калин Узунов и Дарио Дановски, а веднъж означи Даниел Тотев.

Отново на непрекъснатото си положително равнище, както до момента в шампионата, се изяви титулярният вратар и капитан на българския тим Младен Димитров, който игра първите три елементи. След това на вратата застана Калоян Кожушков, също показал се на равнище.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР