Втора масова стрелба в Сърбия тази седмица. Най-малко 8 души

...
Втора масова стрелба в Сърбия тази седмица. Най-малко 8 души
Коментари Харесай

Нова масова стрелба в Сърбия, има 8 убити и поне 13 ранени

Втора всеобща пукотевица в Сърбия тази седмица. Най-малко 8 души са убити, а 13 са ранени в селоДубона, близо до Белград. Инцидентът е станал към 23 часа локално време.

Стотици военнослужещи от сръбските специфични елементи търсят стрелеца. Заподозрян е 21-годишен мъж, разпознат от министъра на вътрешните работи Братислав Гашич като Урос Б. Има издадена заповед за арест.

Полицията е отделила региона, в който подозира, че той се укрива, оповестява CNN.

По данни на публичната телевизия RTS повече от 600 членове на сръбските специфични сили търсят нападателя, като управляващите са разположили хеликоптери и термовизионни камери, с цел да подкрепят процеса.

Убийствата са осъществени в четвъртък вечерта в 23.00 ч. локално време, заяви представителят на сръбското министерство на вътрешните работи. Нападателят е прострелял група хора с автоматизирано оръжие и е избягал от мястото на случая, съгласно публичния ефирен оператор RTS.

От вътрешното министерство преглеждат този случай като акт на вътрешен тероризъм.

Към момента претекстовете на причинителя не са известни, само че съгласно медиите в Сърбия стрелбата е предшествана от сдърпване, а жертвите са убити, до момента в който са седели на скамейка в двор на учебно заведение.

Престъплението се случва единствено няколко дни откакто по свои съученици в учебно заведение в сръбската столица, като умъртви 8 деца и един охранител.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР