Втора жена обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно

...
Втора жена обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно
Коментари Харесай

Втора жена обвинява Джо Байдън за нежелано докосване

Втора жена упрекна някогашния американски вицепрезидент Джо Байдън в несвоевременно допиране, откакто водещият представител на Демократическата партия реши да се впусне в борбата за Белия дом през 2020 година, оповестяват американските медии.

Ейми Лапос съобщи, че Байдън я бил докоснал по лицето с двете си ръце и отъркал носа си в нейния преди десетилетие.

Твърдението идва, откакто друга жена - Люси Флорес, съобщи, че Байдън я е целунал по задната част на главата по време на избирателен протест.

Байдън настоя, че не счита, че в миналото е работил несвоевременно.

Бившият сенатор от Делауеър, който беше вицепрезидент на Барак Обама в интервала сред 2009 и 2017 година, се преглежда като вероятен водещ претендент в конкуренцията за номинация за президент на демократите.

Лапос, която е 43-годишна някогашна помощничка на Байдън, твърди, че той е бил докоснал несвоевременно на събитие за набиране на средства в частен дом в Хартфорд, щата Кънектикът, през 2009 година

Тя прецизирала, че тогавашният вицепрезидент влезнал в кухнята, с цел да благодари на група свои помощници, преди да постави двете си ръце върху лицето на Лапос и да я дръпне, с цел да отърка носа си в нейния.

Лапос прикани Байдън да не се кандидатира за президент, изтъквайки: " Неканената обвързаност не е окей. Опредметяването на дамите не е окей. "

Твърденията на Флорес за първи път се появиха в петък в публикация, която тя е написала за сп. The Cut.

Флорес е била претендент на Демократическата партия за заместник-губернатор на щата Невада през 2014 година, когато Байдън дошъл със аероплан, с цел да поддържа кандидатурата ѝ.

Докато се е подготвяла да излезе на сцената, Флорес твърди, че Байдън си поставил двете ръце на раменете откъм гърба, помирисал косата ѝ и по-късно я целунал по задната част на главата.

Запитан за новото обвиняване, представителят на Байдън препратил публицистите към изказване, което той е направил преди дни.

" В многото ми години по акции и в публичния живот аз предлагах безчет ръкостискания, обятия, изрази на обвързаност, поддръжка и утешение. И не един път - в никакъв случай - не съм считал, че съм работил несвоевременно ", акцентира някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР