Втора жена е починала в резултат на нападение от акула

...
Втора жена е починала в резултат на нападение от акула
Коментари Харесай

Втора жена е убита от акула в Червено море

Втора жена е умряла вследствие на нахлуване от акула край крайбрежията на Червено море покрай египетския град Хургада, заяви в неделя във Фейсбук Министерството на околната среда на страната.

" Веднага след приемането на информация за нападението на акула над две дами, плуващи покрай курорта Сахл Хашиш в Хургада, министърът на околната среда Ясмин Фуад даде напътствие за основаване на работна група от експерти от естествените резервати на Червено море ", се споделя в изказването.

Новината за втора жертва пристигна, откакто 68-годишна австрийка почина при нахлуване от акула. Жертвата явно е изгубила крайници и ръката си и е умряла от нервозен потрес скоро откакто е била трансферирана в частната болница " Нил " в Хургада.

Експертите изследват събитията на случая, с цел да открият с акуратност за какво акулата е постъпила по този метод и е умъртвила двама души ", съобщи министерството и изрази съболезнованията си на фамилиите на починалите.

Трагедията накара локалните управляващи в събота да затворят част от крайбрежието на Червено море и да спрат всички действия наоколо за три дни, в това число гмуркането, гмуркането с шнорхел, уиндсърфинга и плаването с кайт.

Нападенията от акули в Червено море са необичайност, макар че един прочут случай се случи през октомври 2020 година, когато 12-годишно украинско момче и неговият екскурзовод изгубиха крайниците си след нахлуване край крайбрежията на Шарм ел-Шейх.

През декември 2010 година наоколо до същия град са осъществени пет набези с акули, при които умира немски екскурзиант, а трима руснаци и един украинец са тежко ранени.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР