Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена

...
Втора извънредна сесия за съдбата на пловдивския Панаир е насрочена
Коментари Харесай

Втора извънредна сесия за съдбата на Панаира в Пловдив


Втора изключителна сесия за ориста на пловдивския Панаир е планувана за 9 часа през днешния ден.

Единствената точка в дневния ред на съвещанието е смяна на решението локалния парламент от 19 декември, признато с гласовете на ГЕРБ и на достоверното локално Българска социалистическа партия, с което на процедура предприемачът Георги Гергов придобива над 79% от капитала на сдружението „ Пълдин Туринвест “, стопанисващо Панаира.

Така, ставайки мажоритарен притежател, Гергов може да взима еднолични решения за Международното пловдивско ревю с 350 декара земи и парцели към него.

Датата на днешната сесия не е посочена инцидентно от съветниците, поискали провеждането ѝ. За 13 часа е насрочено  изключително общо заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “.

От групата на „ Демократична България “ упорстват Общинският съвет да откаже нарастването на капитала и смяната в устава на сдружението, с което се понижава делът на общината в него. На съвещанието на локалния парламент ще участва и съпредседателят на партията Христо Иванов.

Вчера стотици пловдивчани излязоха на протестно шествие поради ориста на Панаира. Те приканиха всички през днешния ден да се съберат на изключителната сесия на Общинския съвет. Хората се притесняват, че в случай че Гергов придобие контролния пакет акции, Панаира ще бъде трансфорат в строителна площадка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР