Втора група разби Специализираната прокуратура. Бандитите, изготвяли и търгували с

...
Втора група разби Специализираната прокуратура. Бандитите, изготвяли и търгували с
Коментари Харесай

500 000 фалшиви евра откриха полицаи в багажник в София

Втора група разруши Специализираната прокуратура. Бандитите, изготвяли и търгували с подправени документи за идентичност. Групата е разрушена взаимно с ГДБОП и при интервенцията са претърсени над 40 адреса в София, Пловдив, Сливен и Русе , където са открити и конфискувани подправени пари на стойност 500 000 евро, номинал 100 евро.

Административният началник на прокуратурата Иван Гешев на брифинг изясни, че става въпрос за правене на подправени български паспорти и персонални карти , само че измежду тях и на турски, датски, румънски и испански паспорти, албански удостоверителни документи за работа , които са открити на един от претърсените адреси дружно с голям брой фотоси паспортен формат.

Операцията по залавянето им е подкрепена и координирана от ГДБОП, Борба с проведената престъпност, ЕВРОПОЛ и СЕЛЕКТ.

Задържани са 10 български жители, част от тях - престъпно проявени и осъждани за сходен жанр закононарушения.

Петима от участниците са арестувани на територията на София, където са осъществени претърсвания на 6 адреса и 9 моторни транспортни средства . На един от адресите, в багажника на лек автомобил, паркиран в парцела, са открити 5114 неистинен банкноти с номинал 100 евро.

На различен адрес са открити голям брой документи за идентичност.

Други петима са арестувани на територията на Пловдив, където са претърсени 9 адреса и 7 моторни транспортни средства.

На един от адресите е открита работилница за направа на неистинен публични документи . Оттам са конфискувани копия на персонални документи, флаш памети, ламинатор, компютърна настройка и принтер. При претършуване на жилище в Твърдица, чийто притежател е арестуван, са открити и конфискувани портативен компютър и флаш памети. На адрес в Русе пък са открити персонална карта и шофьорска брошура, оповестени за откраднати. От ГДБОП там откриват и две подправени банкноти с номинал 200 евро и 22 неистинен банкноти с номинал 20 евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР