Втора градска болница, която бе предвидена да поеме болни от

...
Втора градска болница, която бе предвидена да поеме болни от
Коментари Харесай

Десетки медици напускат Втора градска болница, няма оборудване за лечение на болни с коронавирус

Втора градска болница, която бе планувана да поеме заболели от ковид остава без лекари. До 16 часа на 16 март молби за овакантяване са подали 90 лекари и медицински сестри.
Според доктор Камелия Бачовка лечебното заведение не е квалифицирано да поеме заболели от ковид . Болницата разполага с два дихателни апарата, като единият от тях е закупен преди 10 години, втора ръка и в никакъв случай не е употребен. Става ясно, че в болничното заведение има по една тоалетна на етаж. 
" Тук се споделя че ще се лекуват леко заболели, само че никой не може да каже какво ще стане, в случай че те станат тежко или сериозно заболели. ", добави Бачовска.
Тя описа, че преди дни на медиците във Втора градска болница е бил раздаден анекс, в който е било записано, че са подготвени да работят с инфекциозно заболели против 600 лева в допълнение възнаграждение.
По думите на доктор Бачовска никой не е подписал анексите. На 16 март личният състав е извикан да подпишат, че не са съгласни да работят, което също никой не е направил.
" Аз съм педиатър и нямам подобен профил на работа. Разсипа се една болница. Коронавирусът ще отмине, само че болничното заведение в никакъв случай няма да бъде същата.
Според доктор Георги Тодоров, шеф на интензивното поделение в границите на две седмици болничното заведение е била докарана до нервност.
" Тук инфекционист не е стъпвал от години. Болницата не е профилирана за лекуване на хора с дихателна непълнота. Лекарите отхвърлят, тъй като не са готови да лекуват такива заболели. Хората се усещат, тъй като нямат персонални защитни средства. " , сподели още Тодоров.
Според шефа на болничното заведение доцент Узунов макар, подалите молби за овакантяване в болничното заведение остават към 200 работещи, само че призна, че това не е задоволително, с цел да проработи болничното заведение, както се предвиждаше. "
Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че шефът на Втора градска болница би трябвало да направи всичко допустимо.
" Гарантирала съм да няма проблем с финансирането, няма да се одобряват заболели, до момента в който не се обезпечи нужното съоръжение. ", съобщи Фандъкова.
Столичният кмет прикани медицинските сестри, работещи в учебните заведения и детските градини, в случай че имат предпочитание да се включат в " тази задача. "
Припомняме, че неотдавна беше затворено родителното поделение във Втора градска болница.
ОЩЕ: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 17 март
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР