Втора година подред българската антарктическа дейност е част от 26-та

...
Втора година подред българската антарктическа дейност е част от 26-та
Коментари Харесай

Проф. Пимпирев разкрива тайните на белия континент на 6 юли

Втора година поред българската антарктическа активност е част от 26-та Юлска лектория, учредена през 1995 година от Софийски клон на СФБ и Физически факултет и имаща съществена цел да запознае учители от доста градове с последните постижения на българските учени.

6 юли ще бъде денят отдаден напълно на антарктическите научни планове и действия.

Събитието ще се организира в конферентната зала на Националния център за полярни проучвания, намиращ се в постройката на ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “, бул. „ Цар Освободител” №15, етаж 5.

Центърът се намира в Музея по палеонтология и исторична геология.

Началото на полярния ден ще бъде сложено от Проф. Христо Пимпирев в 9.00 часа, след което неговият тим от учени ще изнесат презентации на разнородни научни тематики.

Д-р Стефан Велев и доктор Дочо Дочев ще ви срещнат геоложките секрети на белия континент, с доцент доктор Любомир Кендеров ще се гмурнете под водата, а доктор Иван Богданов ще ви опише, за какво е толкоз значимо са се пазите от слънцето. Драгомир Матеев ще опише за Националната стратегия за полярни проучвания и устройството на Българската антарктическа база.

Участниците и гостите присъстващи в този ден, като бонус ще имат опцията да видят доста карти на тематика Антарктика и една неповторима галерия с морски организми и вкаменелости от южната земя. Събитието ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемиологични ограничения.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР