Втора доза от ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19,

...
Втора доза от ваксината на Johnson & Johnson срещу COVID-19,
Коментари Харесай

Втора доза от ваксината на J&J повишава защитата

Втора доза от имунизацията на Johnson & Johnson против COVID-19, сложена два месеца след първата, покачва успеваемостта против умерени до тежки форми на болестта до 94% в Съединени американски щати. За съпоставяне отбраната при една доза е 70%, съобщи „ Ройтерс “.

Данните ще оказват помощ на фармацевтичната компания да се обърне към регулаторите в Щатите за бустерна доза, макар че J&J акцентира трайността на имунизацията при една доза като инструмент за облекчение на натиска от световната пандемия.

Президентът Джо Байдън упорства за бустерна игла на фона на възходящите хоспитализации в резултат на разпространяването на разновидността „ Делта “.

J&J към този момент е „ генерирала доказателства, че бустерната доза в допълнение покачва отбраната против COVID-19 “, по думите на основния теоретичен шеф на компанията, доктор Пол Стофелс.

Бустерният препарат, подложен два месеца след първа доза, покачва равнищата на антитела с четири до шест пъти. Когато се дава в период от шест месеца след първата доза, антителата се покачват с дванадесет пъти.

Страничните резултати при две дози са сравними с тези, следени при еднодозовата ваксина. Данните занапред ще бъдат ревизирани.

Към днешна дата единствено Pfizer са дали задоволително информация на регулаторите, с цел да могат те да преценяват дали бустерите са оправдани.

J&J е подала данни към Агенцията за надзор на храните и медикаментите и възнамерява да направи същото с други регулатори, Световната здравна организация и консултативни групи за имунизация по целия свят.

Проучването с две дози в третата фаза с към 30 хиляди участници е тествало успеваемостта на втора доза, дадена 56 дни след първата при лица над 18 години. Има единствено един случай на инфектиран в групата с имунизираните и 14 други измежду получилите плацебо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР