Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в

...
Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в
Коментари Харесай

Втора бустерна доза за всички през есента се предвижда в Гърция

Втора бустерна доза за всички през есента се планува в Гърция, оповестява гръцката телевизия " Антена “, цитирайки заместник-министъра на опазването на здравето Мина Гага, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ през есента и зимата по всяка възможност ще се наложа слагането на четвърта доза от имунизацията против COVID-19, както и имунизацията против грип за всички жители. Тогава ще бъде разисквана и нуждата от въвеждането на нови ограничения. През предходната седмица експертната комисия към здравното министерство предложи, а държавното управление одобри разхлабване на ограниченията против разпространяване на COVID-19. От 1 май не е належащо представянето на здравен документ за имунизация и преболедуване за навестяване на закрити пространства и при влизане на територията на страната.

Решено беше най-малко до края на май да остане наложително носенето на маски в закрити пространства. При връщането си на следващия ден в учебно заведение след Великденската почивка учениците ще би трябвало да носят маски в затворени и открити пространства, където има скупчване на хора. Гага показва, че имунизационното покритие е положително и здравните управляващи не се притесняват от взрив в новозаразените от COVID-19 откакто учебните заведения бъдат отворени. На 1 май бяха регистрирани 4701 нови случая на COVID-19, съобщи радио „ Скай “. Смъртните случаи, свързани с вируса, са били 22, а 238 са пациентите в интензивните отделения на лечебните заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР