Втечненият газ, който беше осигурен, няма да влезе в България.

...
Втечненият газ, който беше осигурен, няма да влезе в България.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: С назначенията връщат модела на задкулисие

" Втечненият газ, който беше обезпечен, няма да влезе в България. Прочетохме, че той е на добра цена, по-ниска от европейската, и непосредствено от компанията без медиатори. Жалко е, че няма да го употребяваме. От друга страна, служебното държавно управление не даде никакви сигнали за започване на договаряния с " Газпром ", с цел да се търси възобновяване на доставките от там, които са на по-ниска цена. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Нова телевизия.
Нинова акцентира, че социалистите оферират решения на казуса с газа. " Да се замразят цените на газа, т.е. да се наложи мораториум. Предлагаме заледяване на цените за битовите консуматори, както и стратегия за отплата на бизнеса, обществена стратегия за енергийно слаби и възобновяване на разговора с " Газпром ", тъй като това е положително за България, за стопанската система и за хората. Прогнозите бяха, че от заледяване цените на тока през февруари ще стане апокалипсис и ще се срине страната, а резултатът е, че спасихме хората, тъй като битовите консуматори зимата не усетиха този скок на цените. Фирмите срещнаха усложнения. За тях направихме програмата за обезщетения и стигнахме до 250 лева на мегаватчас ", заключи тя и акцентира, че тези ограничения към този момент са се потвърдили като работещи и избавят народа и бизнеса в сложен миг.
Относно достиженията на ръководеното от нея Министерство на стопанската система и промишлеността, Нинова бе безапелационна и уточни:
" През май сме преди всичко по промишлено произвеждане, а през юни по Брутният вътрешен продукт сме на четвърто място от 27 страни в Европейски Съюз ".> За помощта към бизнеса и хората > " От няколко дни ми се обаждат работодателски организации и дребни компании, които са шокирани от основаването на спешния щаб на 3 август и бездействието му 18 дни. Досега този щаб не се е събрал и не е поканил нито една работодателска организация, с цел да ги попитат от какво имат потребност. Тези 17-18 дни са изгубени ", съобщи водачът на социалистите и разкритикува служебния кабинет за основания спешен щаб, който на практика не действа.
" Ние безусловно всяка седмица разговаряхме с потребителските организации, синдикатите, бизнеса. Тогава Асен Василев и Кирил Петков не одобряваха настояванията за обезщетения. Буквално за ръка съм водила работодателските организации, дребния и междинния бизнес в Министерски съвет и съм провела срещи с премиера и финансовия министър. Караха се, напускаха, връщах ги, давах причини... Бяхме гласът на разсъдъка и се справихме с тези ограничения - мораториум, отплата на бизнеса, мощна обществена стратегия. Резултатът от тези старания е налице: През май сме преди всичко в Европа по промишлено произвеждане. За шестмесечието имаме създаден БВП два пъти по-добър от междинния за Европа ", безапелационна бе Корнелия Нинова за дейностите и ограниченията, до момента в който е била министър на стопанската система и промишлеността в постоянното държавно управление. Тя добави, че служебният кабинет има още шест седмици, с цел да преведе страната до постоянни избори, а не да прави дълготрайна политика, която се прави от постоянен кабинет, определен от народа.
По думите й са реализирани доста положителни неща за шестте месеца ръководство. " Постигнахме положителни неща изключително в обществената сфера. За нас това е основно, тъй като 22 милиарда лв. в поддръжка на безвъзмездни детски градини, майчинство, земеделските производители, увеличение на пенсиите, а в този момент от 1 октомври сме заложили преизчисляване на пенсиите. Също по този начин и културния чек - 200 лв., които може да се употребяват за културни мероприятия ", напомни тя достиженията на постоянното държавно управление, които са били по оферти на социалистическата партия. Нинова акцентира, че има и нерешени проблеми, само че в този момент най-важно е да се реши въпросът с повишаването на живота, инфлацията и приходите, а един от методите е в предлаганите от левицата ограничения по отношение на цените на газа.> За офанзивите против нея и левицата > " Очевидно е, че има персонална офанзива към мен, само че не това е значимото. Чрез уволненията и  възобновяване на хора на ГЕРБ се връща оня модел, против който застанаха хората на площада, против който ние се борихме шест месеца. Модел на задкулисие, обръчи от компании, източване на държавни предприятия.
Когато бях министър на стопанската система и промишлеността, се разви мощна и манипулативна акция. От заран до вечер лъжеха, че изнасяме оръжия за Украйна. Ходеха " будни жители " да снимат самолети по летищата. Сега нищо не се и загатва по този въпрос. Миналата седмица се изнесе оръжие за 1 милиарда евро - на една комисия, на едно съвещание. При нас това в никакъв случай не се е случвало. Сега никой не твърди, че през Полша отиват оръжия за Украйна. Питам за какво? ", сподели Нинова.
Според нея създателите на тази акция ръководят през днешния ден и напомни: " Държавният глава ме упрекна в едно изявление с думите: " Корнелия Нинова да изясни на левите хора за какво се изнася оръжие за Полша ". Сега да запитвам ли аз господин президента да изясни на левите хора за къде неговото държавно управление изнесе оръжие за 1 милиарда евро? От Полша отива ли в Украйна? Каква е разликата? Защо всички мълчите? ", заключи водачът на Българска социалистическа партия.
" Виждам по-далечната цел на цялата тази акция. Мощната офанзива е съсредоточена против Българска социалистическа партия и против мен персонално. Целта е да се сринем на изборите, да се смени управлението, да се овладее партията и тя да стане послушна.
Българска социалистическа партия е непослушната партия, тъй като ние се изчистихме от зависимости вътре при нас и извън от олигархични ползи, и следваме волята единствено на тези, които са ни избрали. Това не е комфортно на доста хора. Ние тази борба сме я водили шест години против Борисов и в този момент продължаваме да сме партия, която си слуша народа " , добави тя за задачите на офанзивите против левицата.> За потребителите > " Най-важни са потребителите. По наше време в държавното управление съсредоточихме доста политика в потребителската тематика, над 15 хиляди инспекции за далавера, за злоупотреби, за некачествени артикули. Райският газ - за 4 дни взехме решение въпроса, в това число посредством законодателство, и го забранихме. В момента, когато е значимо всеки консуматор да бъде подкрепят от страната, вместо да се продължат тези инспекции, от служебното държавно управление ревизират проверяващите. Инспекторатът на Министерски съвет и инспекторатът на Министерството на стопанската система ревизират Комисията за отбрана на потребителите, че ограниченията им против райския газ били противозаконни. Нали знаете какви ползи стоят зад това и какъв брой пари се изкарват, с цел да се тровят децата ни ", уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова сподели, че Българска социалистическа партия се готви за изборите и има какво почтено да каже на българския народ, тъй като за шест месеца са съумели да върнат обществената роля на страната.
" С ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да вършим коалиция. Ще търсим поддръжка и общ фронт от партиите, с които започнахме, с цел да довършим до дъно подреждането на страната ", съобщи Корнелия Нинова. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР