VTB Bank беше засегната от най-голямата кибератака в историята си,

...
VTB Bank беше засегната от най-голямата кибератака в историята си,
Коментари Харесай

Руската банка VTB засегната от най-голямата кибератака в историята си


VTB Bank беше наранена от най-голямата хакерска атака в историята си, заяви във вторник втората по-големина банка в Русия. Тя предизвестява за краткотрайни усложнения при достъпа до нейното мобилно приложение и уеб страница, само че твърди клиентите си, че техните данни остават в сигурност, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Държавната VTB съобщи, че отблъсква хакерска атака за разпределен отвод на услуга (DDoS, Denial-of-service attack), при която хакери се пробват да залеят мрежата с извънредно огромен размер трафик на данни, с цел да я сковават.

" Технологичната инфраструктура на банката е подложена на невиждана хакерска атака от чужбина ", се споделя в изказване на VTB, добавяйки, че това е " най-голямата киберата освен тази година, само че и от самото начало, откогато банката работи ".

Руските държавни субекти и държавни компании бяха атакувани поради военната инвазия в Украйна, като уебсайтовете на Кремъл, водещия транспортьор " Аерофлот " (Aeroflot) и огромния заемодател " Сбербанк " (Sberbank) бяха измежду тези, които станаха очевидци на спирания или краткотрайни проблеми с достъпа, припомня Ройтерс.

Хакери също забавиха началото на речта на президента Владимир Путин на водещия стопански конгрес на Русия по-рано тази година.

Междувременно проруски хакери поеха отговорност или бяха упрекнати за офанзиви против уеб страници и инфраструктура в Литва, Норвегия и Съединените щати тази година.

VTB сподели, че по-голямата част от офанзивите са пристигнали от чужбина, само че банката е изключително обезпокоена от изкуствения трафик от съветски IP адреси. Тя също по този начин сподели, че ще съобщи всички разпознати съветски IP адреси на правоприлагащите органи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР