Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори да

...
Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори да
Коментари Харесай

Предложение на ПП-ДБ: Без неустойки за мобилните оператори, ако вдигат цените

Всяко повишение на цената от страна на мобилните оператори да е съображение жителите и компаниите да прекратят контракта си без неустойки. Това планува законопроектът за изменение и допълнение на Закона за електронните известия, чийто вносители са Ивайло Мирчев, Мартин Димитров и група народни представители от " Продължаваме Промяната - Демократична България ". 

Законопроектът бе внесен днес в Народното събрание с претекстовете да докара до непоклатимост на договорите с мобилните оператори, конкуренция сред операторите и независимост за потребителите да изберат съответен оператор. 

" Преките резултати, които чакаме, са всеки да може да се откаже от контракта си без неустойки при повишение на цената на услугите. Това не е единствено индексация поради инфлацията, това включва и скритите условия, когато ти не си се съгласил, само че цената ти е нараснала - тогава отново може да се откажеш от контракта и отново без наказателна клауза.

Също по този начин смяната ще ускори конкуренцията сред мобилните оператори и ще даде опция на хората да имат повече избор да вземат решение при кого и по кое време да отидат. По този метод осигуряваме трайно решение на сериозен въпрос, по който години наред нищо не се прави, а хората питат къде са регулаторните органи и за какво не бяха взеха ограничения от тяхна страна ", съобщи Мартин Димитров.

Той добави, че чака единомислеща поддръжка в пленарната зала. 

Ивайло Мирчев уточни, че предстоят още законови промени. По думите му, в случай че в този момент Комисията за защита на конкуренцията бе работила по естествен метод, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи. 

" В идващите седмици ще дадем нови оферти. И това не е ориентирано против един или различен бизнес, а цели да сътвори условия бизнесът да се развива по естествен метод, тъй че обществото да има изгода, а освен някой да осъществя облага поради това, че има добър политически тил, да вземем за пример ", сподели още Мирчев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР