Всяко нещо има пукнатина и оттам прониква светлина. Виждаме, че

...
Всяко нещо има пукнатина и оттам прониква светлина. Виждаме, че
Коментари Харесай

Адв. Минчо Спасов: ВСС незабавно трябва да отстрани Гешев, Сарафов и Тодоров

" Всяко нещо има цепнатина и оттова прониква светлина. Виждаме, че от пукнатината сред тези двама ръководители на прокуратурата излиза информация и даже миризма на разложената плът на прокуратурата ". Това съобщи пред юрист Минчо Спасов.

Дори институционално прокуратурата заля обществото с лъжи, акцентира той и бе безапелационен, че работата на основния прокурор е да държи в добра форма прокуратурата, а не народа.

" Много скоро ще се разбере дали Висш съдебен съвет чака команда по какъв начин да работи или ще работи според закона . Ако работи според закона, тримата герои от тази драма би трябвало да бъдат неотложно отстранени от изпълняваните длъжности. Очевидно е, че всички те използват длъжностите си, с цел да влияят върху други магистрати, да се свързват с политици и така нататък – неща, в които взаимно се упрекват. Към тримата магистрати би трябвало да се приложи един критерий, тримата да бъдат неотложно отстранени от служба, без значение какъв ще е изходът на самото следствие. Ако не стане, това би означавало, че кукловодите са дали правилен ход ", безапелационен бе адв. Спасов.

По думите му основният прокурор е имал оферти освен от Бойко Борисов, само че и от Делян Пеевски :

" По моя информация Гешев през вчерашния ден дозира истината. Действително е имал такова позвъняване преди няколко месеца към него. Това е било по времето на проф. Габровски, когато беше връчен мандатът на него. И фактически Гешев не е възприел предлагането тогава, обидил се е дори на Борисов и почнал пред близки да го назовава " изменник ". Но по-късно той е получил сходно позвъняване и от Пеевски, на което към този момент е козирувал . Той спести тази информация на публиката. И двамата са имали еднопосочни оферти за това той да се отдръпна от поста . Фактът, че той приказва за изменничество, значи, че те са били приятели ".

ГЕРБ беше дал на концесия правосъдната власт на Движение за права и свободи , изрече мнението си Минчо Спасов. Според него всичко останало, което виждаме в последните години, удостоверява това.

Той акцентира, че нищо не го е изненадало във вчерашното изказване на Иван Гешев. Според него част от медиите погрешно интерпретират казаното от основния прокурор, че той се заканва да почисти политическия отпадък:

" Аз деликатно прослушах неговото изявление. В края той сподели нещо напълно друго – " Време е да бъде изчистен този отпадък. Това не е моя работа, това е работа на българския народ, в случай че счита, че това е значимо. За мен като жител е значимо ". От тези му думи излиза, че той няма желание да употребява инструментариума, който има като основен прокурор, най-силният наказателен орган в страната, а счита да излезе на политическото поле, да сътвори вероятно нова партия и по този начин да се бори против политическия отпадък, което е тъпо ".

" Неговата дясна ръка - Ясен Тодоров , сподели, че той не е последовател на никоя политическа партия, никоя от сегашните партии не му импонира на натюрела. Това е още една поръчка, че той и Гешев са се наговорили да вършат политическа партия . Действията, които в този момент подхващат, са артилерийска подготовка за набиране на симпатизанти ".

Адв. Спасов акцентира, че е обезпокоен от Висш съдебен съвет, който е основният институционален състезател. Опорочена е освен прокурорската квота, само че за жалост и съдийската квота , счита той.

" Ако имаме на мястото си изравен Инспекторат и Висш съдебен съвет, би трябвало първо да проверява по какъв начин е извършено инцидентното систематизиране на делата , тъй че всички основни каузи се падат или при някакви съученици на господин Гешев, или при хора, които са негови прекомерно близки, а не при инцидентни прокурори. Второ – би трябвало да се откри и съответно какви тъкмо процедурни правила са нужни за разрешаването на случая " Барселонагейт ", за които господин Гешев загатна, че това било належащо да мине цяла година. Аз в Наказателно-процесуален кодекс знам, че периодите за осъществяване на съдопроизводствените дейности са двумесечни. Какви тъкмо комплицирани процедури чака този случай, че той се е разпоредил на наблюдаващия прокурор от ВКП да се съблюдава закона. Г-н Гешев няма право да се разпорежда по никакъв метод, тъй като всеки прокурор е задължен и без друго да съблюдава закона ", разяснява още Минчо Спасов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР