Всяко младо семейство започва да планира бебе след като вече

...
Всяко младо семейство започва да планира бебе след като вече
Коментари Харесай

Д-р Йован Даскалов: Храната и начинът на живот се отразяват на възможността за забременяване

„ Всяко младо семейство стартира да възнамерява бебе откакто към този момент канализира живота си, което постоянно води до закъсняване на първата бременност. Тази наклонност стартира в Съединени американски щати. Всеки един гони нещо, само че като се обърнем обратно, виждаме, че " нещото " е едно празно пространство. Първата бременност към този момент надвишава 30-годишна възраст. Преди границата беше много по-ниска ”. Това съобщи акушер-гинекологът доктор Йован Даскалов в предаването „ Пулс ” по NOVA NEWS.

За израза „ стара първескиня ” той сподели, че преди години се е считало, че това е жена на 35 години. „ Вече нещата се трансформират чисто физиологично, начинът ни на живот, храненето е по-различно. Хората започнаха интензивни тренировки, които трансформират женската конструкция. Храненето трансформира доста ”, сподели лекарят.

Той изясни, че към този момент има девойки на 9-10-годишна възраст, които са в цикъл. „ Когато цикълът стартира в по-ранен период, вторият пубертет също ще пристигна по-рано. 24-25-годишна възраст е добра възраст за начало на бременността ”, сподели Даскалов.

Той посочи какъв брой значим е методът на живот на майката – дали е употребявала опиати, дали е имала безразборни полови контакти. Храната също се отразява на майката. „ Всяко гърненце да си откри похлупака, когато намериш точния човек – дали на 22, дали на 52, започваш да мислиш за семейство ”, изясни гинекологът.

„ Акушерките се радват, когато имат доста работа и страдат, когато тя понижава ”, изясняват експертите, които водят раждания Деница Илиева и Райна Хаджиева.

„ Това е демонстрация на женска сила, това е умеене да водиш и да създаваш синхрон ”, изясни акушерката Райна Хаджиева. Деница Илиева помни първото раждане, което тя е водила. " Раждането има личен ход и не би трябвало да го пришпорваме ", изясни Деница Илиева. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР