Всяко малко населено място ще има своя финансова рамка, с

...
Всяко малко населено място ще има своя финансова рамка, с
Коментари Харесай

Всяко село харчи свои пари

Всяко малко обитаемо място ще има своя финансова рамка, с която ще разполага. Това стана ясно след срещата на кметовете на дребните обитаеми места при премиера Бойко Борисов, която завърши преди минути.

" Тя продължи два часа, само че бе градивна. Постигнахме триумф по първа точка, по втора - за право на избори в обитаеми места с над 100 поданици, ще се срещнем в допълнение, защото би трябвало да бъдат изслушани и общините ". Това съобщи пред " Марица " кметът на Калофер Румен Стоянов.

На срещата в Министерски съвет участваха кметовете на Калофер, на село Татарево, община Първомайски, както и градоначалници от дребни обитаеми места във Видинско, Великотърновско.

" На този стадий сме удовлетворени ", бе коментарът на Стоянов. Той изясни, че най-вероятно признатото първо условия ще влезе в действие от следващата година.

Кметове на дребни обитаеми места заплашиха с митинг преди дни, в случай че настояванията им не бъдат чути. Те упорстваха за по-голяма самостоятелност от огромните общини, за независими бюджети и право на избори в обитаеми места с над 100 поданици. Тези дни те заплашиха да излязат на нов митинг под прозорците на Министерски съвет, само че недоволството се отсрочи, откакто министър председателят разгласи, че ще се срещне с кметовете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР