Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘`най-голямата

...
Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘`най-голямата
Коментари Харесай

Французите стоят най-дълго на масата

Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘`най-голямата маса в света ". Тя е с дължина 2.5 километра, а общественият опит " чества " солидарността и положителното общуване дружно. Всъщност, става известно, че французите са международни първенци по най-дълго стоене на масата.

Французите са първи в доста дисциплини, а една от тях е продължителността по престой на масата - 2 часа 13 минути, приблизително дневно. Те се възползват от дълги обеди, по време на обедната отмора. Времето сред 12 часа и 14 часа в страната е свещено.

Имат и друга традиция. В неделя на обед цялото семейство - млади и остарели се събира към масата. Тази порядка има набожен привкус, защото обедите се вършат след неделната литургия. Но даже фамилиите, които не вървят на черква, не пропущат общото обедно хранене.

Флоранс държи един от най-популярните италиански кафе-ресторанти в Ница. Всъщност, италианците, дружно с гърците и испанците заемат второто място по най-дълго стоене на масата.

Очарователната Флоранс сервира всекидневно на стотици французи. Въпреки, че самата тя няма време за обяд - не губи възторг и усмивка.

" Не намирам никакво време за обяд. Храня се по това време единствено когато почиваме ", споделя Флоранс, шеф на италиански ресторант в Ница.

Хубавата храна, гарнирана с качествено вино, в действителност е част от изкуството да живееш, което французите ловко практикуват. На противоположния полюс са канадците и американците, които държат наградите за " бързо хранене ". Малко повече от час им е задоволителен, с цел да изядат дневните си ястия.

Специалисти по хранене означават, че хората, които отделят повече време за хранене, евентуално употребяват по-здравословни храни, а бързото ястие ни кара неумишлено да одобряваме повече храна, което води до затлъстяване и обвързваните с него болести.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР