Всяко изстрелване на ракета може да бъде възприето като потенциален

...
Всяко изстрелване на ракета може да бъде възприето като потенциален
Коментари Харесай

Русия: Всяка изстреляна ракета може да се възприеме за ядрен удар

Всяко изстрелване на ракета може да бъде възприето като евентуален нуклеарен удар на фона на продължаващото напрежение, сподели заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия Михаил Попов в изявление за ежедневника " Российская газета " в сряда.

„ Едва ли някой, с изключение на експертите, осъзнава, че актуалните системи виждат изстрелвания на ракети много бързо, само че не могат да разпознават дали тези ракети носят нуклеарно оръжие ", изясни той.

" Ето за какво всяко изстрелване на ракета може да се схване като нуклеарен удар в напрегнатата военна и политическа обстановка. “, предизвести служителят по сигурността.

Коментирайки изказване на немския министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер, че Западът би трябвало да бъде все по-решителен във възпирането на Русия, демонстрирайки готовността си да употребява нуклеарни оръжия, заместник-секретарят на Съвета за сигурност на Русия уточни, че това е " много безконтролно " за чиновник от това равнище.

„ Освен това, като се има поради, че Германия не има нуклеарни оръжия, това изказване може да се преглежда като апел към Съединените щати да употребяват своя нуклеарен капацитет, в това число тактически нуклеарни заряди, ситуирани в предни бази в страните от НАТО “, сподели служителят по сигурността.

Длъжностно лице от това равнище би трябвало да е наясно, че при положение на потребление на нуклеарни оръжия, обекти на Съединени американски щати на територията на Германия ще бъдат подложени на отмъщаващ или ответен контраудар, уточни той.

„ Би било забавно да чуем отговор на следния въпрос: при положение на нуклеарен апокалипсис, ще простят ли оживелите гласоподаватели такова недалновидно държание на министъра на защитата на страната си? “ попита служителят по сигурността.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР