Всяко хронично заболяване е показание да се сложи ваксина. Това

...
Всяко хронично заболяване е показание да се сложи ваксина. Това
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: Децата понасят леко ваксините, страхът при големия го няма при малкия

Всяко хронично заболяване е свидетелствуване да се постави ваксина. Това съобщи общопрактикуващият доктор Гергана Николова пред Българска национална телевизия. 

Ваксината за деца от 5 до 11-годишна възраст ще се слага в по-малки количества, в сравнение с за възрастните, а интервалът на двете ваксини ще бъдат през 21 дни. Първите дози ваксини за децата ще дойдат на 20 декември и родителите, които желаят да имунизират децата, могат да запишат децата си през здравните портали. Децата могат да бъдат имунизирани в Пирогов и Софиямед. 
Гергана Николова: Делта разновидността отваря вратите ни и влиза в домовете ни
Има от ден на ден заболели и от ден на ден позитивни резултат с ковид, което е извънредно притеснително. Това съобщи доктор Гергана Николо...
Прочети повече
Децата би трябвало да бъдат предпазени, акцентира Николов и добави, че за имунизациите са извършени задоволителни проучвания и наблюдаване на 2 000 деца. Това, което се следи е зачервяване на мястото на убождането, главоболие и болежка на поставеното място на имунизацията. 

Гергана Николова няма пациент, който да е влошил показанията си, откакто се е ваксинирал, само че има пациенти, които са отключили болести, откакто са изкарали самия вирус. Тя е ваксинирала три двойки, като даде образец със една двойка от брачен партньор и брачна половинка и може да каже, че с имунизация на младежи, които сега чакат своите деца бременността се развива изцяло обикновено и умерено. 

Николова е ваксинирала и кърмачки, които без никакъв проблем са траяли да кърмят. Тя е ваксинирала и деца над 14-годишна възраст. 

" Децата понасят леко слагането на имунизацията, а страхът на огромния го няма при дребния ", безапелационна бе Николова. 
Д-р Николова: Не е редно имунизираните да бъдат ограничавани
С апел за имунизация се обърна персоналния доктор доктор Гергана Николова към всички, които към момента не са го създали. " Това ще бъде вълната...
Прочети повече
Тя посочи, че към 50% от имунизациите, които се слагат са бустерни дози, само че има искащи и за първата доза. Трябва да се разяснява, да се приказва какво съставлява имунизацията, за нейния профил на сигурност и да знае всичко за имунизациите, настоя Николова за нова осведомителна акция за имунизацията. 

Има интерес и при имунизацията за грип. Във имунизацията би трябвало да се включат хората и с хронични болести, само че и тук нашето имунизационно равнище е доста ниско. 

Гергана Николова прикани хората да не се отпускат по празниците, като не не помнят, че вирусът не трансформира държанието си, а ние променяме нашето. 

Още:
Гергана Николова: Неваксинираните ще бъдат наранени най-вече от четвъртата вълна
Там, където има ограничения, които се съблюдават на 100% не е належащо да има локдаун. Tова сподели доктор Гергана Николова пред Нова телевизия. Тя...
Прочети повече
 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР