Всяко футболно първенство може да се похвали със своите куриозни

...
Всяко футболно първенство може да се похвали със своите куриозни
Коментари Харесай

Какво означават необичайните черни маски, с които се появяват футболистите на Мондиал `22

Всяко футболно състезание може да се похвали със своите куриозни случки, обстоятелства и събития. Например това е първото Световно състезание, което се организира през зимата (и изцяло разумно, защото градусите в Катар през лятото са прекомерно високи).

Мондиал 2022 е и първото Световно състезание, в което стадионите са оборудвани с охлаждащи въздушни системи, с цел да създадат прекарването на почитатели и футболисти по-комфортно. Той е и най-скъпото Световно състезание - от предварителни сметки домакините от Катар са вложили към 138 милиарда евро, което е съвсем 10 път повече от предходното най-скъпо състезание - Русия 2018. Катар е най-малката страна хазаин на Мондиал, като втората най-малка страна хазаин остава Уругвай.



Тази година обаче Мондиал 2022 направи вречатление и с още нещо - футболисти от разнообразни страни играха със странни черни маски, което предизвика почитателите да съпоставят дегизировката им с тази на разнообразни известни герои от филми, книги и мюзикъли, измежду които Ханибал Лектър или Фантома на операта.



Всъщност тук въобще не става дума за някакъв екстравагантен фешън аксесоар или екстравагантна прищявка на обособените играчи, а за средство, обвързвано със здравословен проблем.

С такава маска, пасваща на формите на лицето му, неотдавна излезе Йошко Гвардиол от хърватския народен отбор на футболната сцена в Доха по време на мачовете на страната си против Мароко и против Канада.



Маската е защитна мярка поради строшен нос и пострадвания по лицето му, които 20-годишният футболист на Лайпциг получи по време на мач с клубния си тим по-рано този месец.

С сходна маска на терена излезе футболистът на Южна Корея - Хюн-мин Сон.



Травмата в околоочната зона също е получена по време на мач с клубния му тим Тотнъм. " По-удобна е, в сравнение с си представям ", разяснява той маската, направена от карбонови нишки.

Заради травма в лицевата област, получена на футболната сцена с клубния му отбор Кьолн, с черна маска игра и Елиес Скири от тима на Тунис. С нея спортистът излезе на мачовете против Дания и Австрали поради счупена скула. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР