Всяко действие на Уорън Бъфет се следи с голямо внимание

...
Всяко действие на Уорън Бъфет се следи с голямо внимание
Коментари Харесай

Новите сделки на Уорън Бъфет

Всяко деяние на Уорън Бъфет се следи с огромно внимание и интерес от вложителите. Днес капиталовият холдинг на милиардера Berkshire Hathaway разгласи, че е закупил нов дял в фармацевтичната компания Teva Pharmaceuticals Inc. и още акции от Apple, съобщи Ройтерс.

В същото време Berkshire съвсем завърши излизането си от IBM, продавайки над 94% от това, което е останало от инвестиция, за която Бъфет призна, че не е измежду най-хубавите му.

В документи за регулаторните органи, съдържащи детайлности за притежаваните от холдинга акции в листвани компании към 31 декември, Berkshire показва, че има към 18,9 милиона американски депозитарни разписки на Teva на стойност 358 милиона $.

Акциите на Teva скочиха с 10% в часовете след привършване на формалната търговия.

Миналия месец Berkshire разгласи, че ще работи с Amazon и Джей JPMorgan Chase & Co. за основаването на тяхна лична здравна компания. При тази вест акциите на останалите компании в здравния бранш поевтиняха.

Делът на Бъфет в Apple набъбна с към 23% от края на септември до близо 165,3 милиона акции на стойност 28 милиарда $. Това е малко над регистрирания дял на Berkshire в Wells Fargo, възлизащ на 27,8 милиарда $.

Berkshire може да е финансирал покупките в Apple с продажбата на акции от IBM на стойност близо 5 милиарда $, като по този начин понижи каузи си до едвам 2,05 милиона акции на стойност 314 милиона $.

Бъфет стартира да продава акции от IBM през първото тримесечие на 2017 година и призна, че не е оценил компанията толкоз високо, колкото когато е почнал да купува преди шест години.

Berkshire в един миг притежаваше към 81 милиона акции на IBM, за които заплати към 13,8 милиарда $.

Във вторник Berkshire се споразумя да направи противоположна продажба на над 43 % от друга огромна своя инвестиция в енергийната компания Phillips 66 за 3,3 милиарда $. Berkshire възнамерява да остане там дълготраен акционер.

Бъфет ще даде повече детайлности за вложенията на Berkshire и неговите над 90 оперативни компании в годишното си писмо до акционерите, което би трябвало да бъде публикувано на 24 февруари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР