Всяко дете има своите страхове – те може да са

...
Всяко дете има своите страхове – те може да са
Коментари Харесай

49 фрази, с които да успокоим уплашеното хлапе

Всяко дете има своите страхове – те може да са подбудени от „ чудовището, което живее под леглото “ или от съседското куче, което лае през нощта. Много постоянно аргументите за детските терзания на нас ни наподобяват странни и неоснователни, само че малките не могат да ги управляват и рационализират.

Хлапетата имат потребност от нас да ги успокоим и да им помогнем да се усещат сигурни. Ако не ги подкрепим да преодолеят страховете си, доста евентуално е някой ден те да се трансфорат във уплахи, предупреждава priobshti.se.

И предлага 49 метода, с които да помогнем:

1. " Можеш ли да го нарисуваш? "

Рисуването оказва помощ на децата да се отърват от своята тревога в случаите, когато не могат да изразят страха си с думи.

2. " Обичам те. Ти си на несъмнено място! "

Тревожността кара децата да се усещат по този начин, все едно са в заплаха. Тези думи ще ги накарат да се успокоят.

3. " Нека си представим, че надуваме голям балон. Да си поемем бездънен въздух и да надуваме до момента в който изброим до три. 1-2-3… "

Когато си поемаме надълбоко дъх няколко пъти един след различен, тялото ни в действителност релаксира. Особено, в случай че го създадем под формата на игра.

4. " Ще ти кажа нещо и желая да го повториш тъкмо като мен: „ Мога да го направя! “ "

Направете това 10 пъти с друга мощ на гласа. Спортистите употребяват този трик непрекъснато и това ги приготвя за победа.

5. " Защо съгласно теб се случва това? "

Този въпрос ще помогне изключително на по-големите деца, които могат по-добре да опишат страховете си.

6. " Какво ще се случи след това? "

Ако детето ви се тревожи във връзка с обещано идно събитие, то ще е фокусирано изцяло върху него. Изместете фокуса. Помогнете му да разбере, че рано или късно всичко ще завърши.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР