Всяко четвърто дете в България живее в бедност. Това сочат

...
Всяко четвърто дете в България живее в бедност. Това сочат
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Всяко четвърто дете в България живее в бедност

Всяко четвърто дете в България живее в беднотия. Това сочат данните на Детския фонд на Организация на обединените нации УНИЦЕФ от най-новия отчет на тематика " Детската беднотия в изискванията на благополучие ", които бяха оповестени през днешния ден. Страната ни е понижила на половина каузи на децата, живеещи в тежки материални ограничения – от 42% през 2015 година до 19,2 на 100 през 2022 година, само че той към момента остава доста по-висок от междинния за Европейския съюз, който е 8,4%.

Повече от 1 на 5 деца живее в беднотия в 40 от най-богатите страни в света, сочат данните от отчета. Той показва най-актуалната сравнима картина на бедността измежду децата в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) и Европейския съюз и проучва държавните политики за подкрепяне на приходите, ориентирани към фамилиите с деца.

Данните демонстрират, че макар общото понижаване на бедността с близо 8% в 40 страни сред 2014 година и 2021 година, към момента има над 69 милиона деца, които живеят в семейства с приходи по-ниски от 60% от междинния народен приход.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР