Всякакви констатации за ощетяване на военноинвалидите по повод на оказаната

...
Всякакви констатации за ощетяване на военноинвалидите по повод на оказаната
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Констатации за ощетяване на военноинвалидите са неоснователни

Всякакви констатации за ощетяване на военноинвалидите във връзка на оказаната им обществена поддръжка са неоснователни. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков по време на постоянния парламентарен надзор. Той отговори на въпрос на Александър Александров, народен представител от " ИТН " по отношение на осъществяване на Закона за хората с увреждания в частта му погашение на регламентирана месечна финансова поддръжка във връзка с избрана категория военноинвалиди.

Георги Гьоков уточни, че с изключение на по Закона за хора с увреждания военноинвалидите употребяват и права, планувани в специфични закони, които в допълнение им подсигуряват преференции и услуги. Прилагането на настоящите правила, с които е обезпечена грижите на страната към тях е индикативен образец за признателността и по тази причина те да не се усещат подценени, уточни той.

Основната цел на Закона за хората с увреждания е да предизвиква, пази и подсигурява пълноценното и равноправно практикуване на правата на хората с увреждания за общественото им приобщаване и интензивно присъединяване в публичния живот, съобщи Гьоков в своето ревю. Той изясни, че Конвенцията на Организацията на обединените народи за правата на хората с увреждания, като част от българската правна уредба, изисква преоценяване на увреждането и на опциите за обществено приобщаване и да се ползва самостоятелен метод. В тази връзка в закона е въведен нов модел на образуване на финансовата поддръжка като тип обществено заплащане, вземайки поради и линията на беднотия за съответната година, сподели още Гьоков. По думите му това слага засегнатите лица в по-благоприятно състояние. От изявлението на Гьоков стана ясно, че Законът за хората с увреждания подсигурява правата на хората с увреждания по метод, по който да обезпечава действителното им отнасяне съгласно лични потребности, без приоритизиране на база статут, добит по реда на различен специфичен закон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР