Всякаква намеса на Пирогов в политически и друг вид борби

...
Всякаква намеса на Пирогов в политически и друг вид борби
Коментари Харесай

Валентин Димитров: Всякаква намеса на „Пирогов” в политически и друг вид борби е неприемлива

Всякаква интервенция на „ Пирогов ” в политически и различен тип битки е неприемлива. В болничното заведение се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата. „ Пирогов ” няма политическа принадлежност и оцветка и е същински образец за плурализъм. Това разяснява шефът на най-голямата незабавна болница у нас Валентин Димитров, за който здравният министър подписа заповед да бъде освободен.



По думите му клеветите, че „ Пирогов ” ще банкрутира са неприемливи.

„ Най-малкото са политически незрели от устата на министър, на човек, от който чакаме да оправи опазването на здравето ”, акцентира Димитров, представен от.

Той разясни, че у хората към този момент има напрежение дали ще получат съответна здравна помощ от лечебното заведение поради отношението към болничното заведение.

Димитров акцентира, че за времето, за което е отпред на „ Пирогов ”, сдружението е на облага.

„ Не съм вълшебник – управител съм. От началото на 2023 година до юни тази година облагата на предприятието е 307 000 лева През деветмесечието на същата година към този момент е 989 000 лева Към 31 октомври 2023 година – над 1 112 000 лева Трендът е за непрекъснато увеличение на облагата ”, безапелационен е шефът на лечебното заведение. 

Той сподели, че тези 31 млн. лева, за които говорел министърът на опазването на здравето Христо Хинков, са насъбрана загуба на предприятието в продължение на 23 години. „ 6 милиона са загубата за 2022 година, в която към момента моята работа няма принос. Така че и тук не усещам виновност. 6 млн. отново ги приписват на мен, само че отново са за минал интервал ”, добави Димитров.

Директорът на „ Пирогов ” уточни, че не е викан в Министерството на здравеопазването. Вместо методична помощ му бил оказван систематичен напън.

„ Конфликтът към този момент е персонален, сред мен и Христо Хинков. Понеже няма куража да каже, че нападна болничното заведение, нападна мен. С този човек съм имал една единствена среща. Преди в никакъв случай не съм го виждал ”, добави той.

Димитров разгласи, че болница „ Пирогов ” ще заведе групов иск за засегнатост и уронване престижа на лечебното заведение против министъра на опазването на здравето и неговия екип, парите ще бъдат дарени за детското опазване на здравето.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР