Всякаква ескалация или продължаване на военните действия на Израел в

...
Всякаква ескалация или продължаване на военните действия на Израел в
Коментари Харесай

Евентуална военна ескалация ще бъде катастрофална за жителите на Газа

Всякаква ескалация или продължение на военните дейности на Израел в Газа би била " чисто и просто пагубна " за локалното население, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, представен от Франс прес.

Гранди изрази това мнение на конференция в Токио. Той акцентира, че неговата организация няма формален мандат в палестинските територии или Израел, само че съобщи, че " споделя терзанието и изключителните опасения, изразени от доста (от неговите) сътрудници, в това число генералния секретар на Организация на обединените нации " по отношение на спора.

Последствията от вероятно разширение на спора в Ливан и на други места не могат да се оценят сега, добави Гранди.

При нападението в Израел, осъществено от бойци на " Хамас ", починаха над 1400 души, най-вече мирни жители, които бяха убити, изгорени живи или починаха в резултат на осакатявания, по данни на израелските управляващи. Около 1500 бойци на ислямистката палестинска формация починаха при контраофанзивата, разрешила на Израел да си върне контрола над нападналите региони, съгласно израелската войска. " Хамас " държи и 203 заложници от над 20 страни съгласно последни данни.

Според здравните управляващи на " Хамас ", който ръководи линията Газа, починалите от палестинска страна са 3785, в това число минимум 1524 деца.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР