Всяка заплаха за поставено взривно устройство се приема за истинска.

...
Всяка заплаха за поставено взривно устройство се приема за истинска.
Коментари Харесай

Ето новата процедура за действие при бомбена заплаха

Всяка опасност за сложено взривно устройство се приема за същинска. Това се посочва в новата " Процедура за деяние при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора “. Процедурата е в 25 точки.

В протокола се прецизира, че при неявяване на изоставени съмнителни предмети, пакети, багажи и/или други вероятни съставни елементи на взривно устройство не се подхващат ограничения за извеждане на хора от постройката. 

При опасност за бомба незабавно се уведомяват органите на реда посредством позвъняване на незабавния телефон 112. В документа се споделя още, че пристигналите на място служители на реда дават разпоредби и инструкции какво следва да се направи и прецизират, че авансово избрани чиновници в съответния обект вършат взаимен оглед с пристигналите на място представители на Министерство на вътрешните работи.

При опасност за взривно устройство чиновниците на обекта би трябвало на вършат " бърз оглед " на пространствата и площите, в които се намират, за съществуване на пакети, предмети или багаж със подозрение за взривно устройство. При определяне на съмнителни предмети " неотложно се извеждат намиращите се наоколо до тях хора ", като се обезпечава безвреден периметър към предмета до идване на полицията.

Целият текст можете да видите ТУК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР